Udrea a primit răspunsul la contestaţie: Votul a fost PERFECT CORECT

Preşedintele comisiei de organizare a Convenţiei Naţionale a PDL, deputatul Ioan Bălan, a anunţat că a fost respinsă contestaţia Elenei Udrea privind rezultatele votului pentru preşedinţia partidului. "Votul a fost perfect corect", a spus Bălan, formulare pe care a reluat-o de încă două ori.

24 mart. 2013, 12:28
Udrea a primit răspunsul la contestaţie: Votul a fost PERFECT CORECT

Bălan a anunţat într-o conferinţă de presă rezultatele finale ale Convenţiei. Astfel, comisia de numărare a voturilor a contabilizat 2.344 de voturi exprimate în favoarea lui Vasile Blaga, 2.014 pentru Elena Udrea şi 209 pentru moţiunea propusă de Monica Macovei.

„Votul a fost perfect corect. Procedura de vot, de numărare şi validare a voturilor au fost perfect corecte. Acesta este rezultatul final. Subiectul este închis”, a declarat Ioan Bălan.

El a precizat că au existat 48 de grupe care au numărat voturile de la Convenţie. Fiecare grup a fost alcătuit din 3 persoane, câte unul pentru fiecare moţiune. În toate aceste grupe, voturile au fost verificate, iar procesele-verbal semnate de către fiecare persoane desemnată pentru această operaţiune.

„Contestaţia a fost analizată de către comisia de numărare a voturilor şi a fost găsită ca neîntemeiată”, a conchis Ioan Bălan.

După încheierea Convenţiei, mai mulţi susţinători ai Elenei Udrea, printre care Cristian Petrescu, au venit la sediul partidului din Aleea Modrogan şi au depus o contestaţie privind rezultatul votului.

Preşedintele Comisiei de numărare a voturilor, Mircea Toader, a prezentat sâmbătă de la tribuna Convenţiei rezultatul turului 1 al alegerilor pentru funcţia de preşedinte al partidului, precizând că liderul moţiunii „România dreaptă. Politica dincolo de lozinci”, Vasile Blaga, care a obţinut majoritatea voturilor valabil exprimate (2344), este declarat preşedintele PDL. Moţiunea Elenei Udrea, „Noul Partid Democrat Liberal. O nouă Românie”, a întrunit 2014 voturi, iar moţiunea „Reformiştii”, a Monicăi Macovei – 209.

Mircea Toader a mai anunţat că, în urma votului exprimat de delegaţii la Convenţia Naţională a PDL, Daniel Buda a fost ales preşedinte al Comisiei Naţionale de Integritate, Statut şi Litigii (C.N.I.S.L.), iar Gheorghe Ialomiţianu preşedinte al Comisiei Naţionale de Revizie şi Control (C.N.R.C).

„Diferenţa dintre mine şi Vasile Blaga a fost de doar 44 de voturi”, a susţinut Elena Udrea.

Invitat pe scenă în calitate de câştigător, Vasile Blaga a spus că din punctul său de vedere lucrurile „sunt încheiate aici” şi a acuzat-o pe Elena Udrea că nu ştie să piardă, menţionând că el nu a umblat azi-noapte prin hoteluri şi că nu i se poate pune la îndoială loialitatea faţă de PDL.

La începutul discursului lui Blaga, Elena Udrea şi susţinătorii ei au părăsit sala. „Diferenţa este de 44 de voturi”, le-a spus Elena Udrea jurnaliştilor la ieşirea din sală.

Elena Udrea a acuzat, sâmbătă seara, faptul că nu s-a rezolvat de către Comisia de numărare a voturilor contestaţia depusă la finalul Convenţiei Naţionale Extraordinare a PDL.

În urma acestui scandal, Preşedintele Traian Băsescu a spus, într-un mesaj pe Facebook, că a văzut rezultatul Convenţiei PDL şi că „modul cum nu au înţeles să fie democraţi” îl face să spună acum „definitiv şi pentru totdeauna”: „Adio, PD! Adio, PDL!”.


loading...