Udrea: Am aflat ce căuta Coldea la vila de la Cheia a lui Ghiţă, să-i ceară facturi care să arate că şi-a plătit vacanţele

Elena Udrea a afirmat, luni, într-o postare pe Facebook, că ultima înregistrare difuzată cu Sebastian Ghiţă arată că ultima întâlnire dintre acesta şi generalul Florian Coldea a fost motivată de încercarea directorului adjunct al SRI de a obţine documente justificative pentru vacanţele petrecute împreună, în condiţiile în care Serviciul îl ancheta pe Coldea, ca urmare a dezvăluirilor făcute de Udrea cu câteva zile mai devreme.

17 ian. 2017, 04:09
Udrea: Am aflat ce căuta Coldea la vila de la Cheia a lui Ghiţă, să-i ceară facturi care să arate că şi-a plătit vacanţele

”Mi-e greu să nu fac un comentariu, după cea de-a opta înregistrare a lui Ghiţă… Spune că după dezvăluirile mele despre Florian Coldea din 30 ianuarie 2015, acesta a fost chemat să dea explicaţii în faţa unei comisii interne din SRI. Ca să se justifice în faţa Comisiei, Coldea i-a cerut lui Ghiţă facturi pe numele lui care să dovedească faptul că el însuşi şi-a plătit vacanţele făcute cu fostul deputat şi nu le-a primit cadou de la acesta”, a scris Elena Udrea.

Fostul deputat spune că întâlnirea din februarie 2015 dintre cei doi, care avea să se dovedească ultima, a marcat ruptura dintre Ghiţă şi Coldea din cauza informaţiilor pe care primul i le-a dat Elenei Udrea şi pe care aceasta le-a făcut publice în interviul acordat HotNews pe 30 ianuarie.

”Acum aflăm ce căuta Coldea la casa de vacanţă a lui Ghiţă de la Cheia, la două zile după dezvăluirile pe care le-am făcut şi acuzaţiile pe care i le-am adus, lui şi Codruţei Kovesi. A mers ca să se pună de acord cum să se apere şi sigur să îi reproşeze că mi-a spus nişte lucruri, pe care eu le-am făcut publice apoi… De aceea a şi fost ultima discuţie privată între cei doi, aşa cum chiar fostul deputat a spus într-una din înregistrări; pentru că din acel moment nu a mai avut încredere în Ghiţă…”, concluzionează Udrea.

În înregistrarea difuzată luni seară, Ghiţă a susţinut că generalul Coldea a mai fost anchetat de o comisie internă a SRI, ca urmare a acuzaţiilor făcute public la adresa sa de către fostul deputat Elena Udrea, iar atunci Coldea a prezentat documente false pentru vacanţele petrecute alături de Ghiţă.

”Acum doi ani, după ce doamna Udrea l-a acuzat public de diverse întâmplări auzite în biroul lui Traian Băsescu, Florian Coldea a fost chemat la o altă comisie internă a SRI. M-a rugat să-l ajut şi să-i dau documente despre vacanţele petrecute împreună cu mine. Sigur că eu l-am ajutat cu banii pentru vacanţe şi nu am văzut acest lucru ca pe ceva rău sau anormal, în mod evident. eu plătind multe dintre acele cheltuieli. Documentele erau la mine. L-am rugat pe un prieten al meu să mă ajute cu documentele care-i erau necesare lui Coldea, cu chitanţe şi facturi de la agenţia de turism. El s-a dus la comisia SRI şi se duce şi acum cu acele documente. Vestea proastă este că nu am putut să-i fac rost de documente de acum doi sau patru ani şi atunci, din păcate, este foarte uşor de dovedit, prin verificarea în contabilitatea acelor firme. Documentele pe care le-a prezentat Coldea sunt false pentru că acele facturi nu au fost înregistrate niciodată la Ministerul de Finanţe”, a mai susţinut Ghiţă. 

Într-un interviu acordat Hotnews, în 30 ianuarie 2015, Elena Udrea afirma că a depus la DNA un denunţ împotriva lui Florian Coldea, pe care îl acuza că i-a cerut lui Dorin Cocoş sa-i dea 500.000 de euro lui Sebastian Ghiţă pentru susţinerea România TV. Ea a acuzat şi implicarea lui Coldea în numirea Codruţei Kovesi la conducerea DNA.

viewscnt