Udrea: Blaga nu are calităţile de a fi preşedinte PDL, dar este un bun executant VIDEO

Elena Udrea, candidat la preşedinţia PDL, a apreciat vineri, la România TV, că adversarul său, Vasile Blaga, nu are aptitudinile care să-l califice pentru şefia partidului, lucru arătat şi de Traian Băsescu. În schimb, Udrea îi recunoaşte lui Blaga calităţile de executant.

15 mart. 2013, 19:56
Udrea: Blaga nu are calităţile de a fi preşedinte PDL, dar este un bun executant VIDEO

De fiecare dată când Vasile Blaga s-a înscris în cursa pentru preşedinţia partidului, Traian Băsescu şi-a exprimat preferinţa pentru celălalt candidat. Asta nu are legătură cu Elena Udrea sau Monica Macovei, ci cu neîncrederea preşedintelui în capacităţile domnului Blaga de a fi preşedintele PDL„, a declarat Udrea.

Întrebată dacă o victorie a lui Vasile Blaga la Convenţia Naţională a PDL din mai 2011 ar fi evitat înfrângerile electorale usturătoare din 2012, Elena Udrea a răspuns: „Am fi avut mai devreme certitudinea că Vasile Blaga nu are calităţile necesare pentru a fi preşedintele PDL”.

În schimb, Udrea îl vede pe Blaga ca suficient de bun pentru a ocupa un post de subaltern. „Asta nu înseamnă că Vasile Blaga nu poate fi un bun executant, un bun secretar general”, a spus deputatul PDL.

Un alt reproş pe care Udrea i-l aduce preşedintelui Blaga este faptul că nu este suficient de credibil pentru electoratul dreptei astfel încât acesta să se adune în jurul PDL.

În eventualitatea în care nu va câştiga preşeedinţia PDL, variantă pe care o găseşte puţin probabilă, Udrea susţine că nu va părăsi partidul. Pe de altă parte, ea crede că plecările din PDL arată o problemă a partidului, dincolo de oportunismul de care au dat dovadă dezertorii. „Plecările arată lipsa de speranţă a unor oameni din partid în ce priveşte proiectul politic al PDL„, a spus democrat-liberala.

Ea a atras atenţia că plasarea PDL la ultimele alegeri parţiale după PPDD, eventuala rupere a USL şi crearea alianţei dintre Forţa Civică şi PNŢCD riscă să-i pună pe democrat-liberali în postura de a nu mai fi percepuţi ca principala forţă de opoziţie. „Cu o construcţie politică ca cea de mâine, cu un PNL întors în opoziţie, unde se mai găseşte PDL-ul?„, s-a întrebat Elena Udrea.

CITEŞTE ŞI LISTA prezidenţiabililor PDL. Pe cine vede Elena Udrea în cursa pentru Cotroceni