Udrea, despre delegaţii la Convenţie: Vom avea grijă să nu mai fie secretare şi şoferii liderilor

Candidatul la şefia PDL Elena Udrea a declarat, sâmbătă, la Sibiu, că delegaţii pentru Convenţia Naţională vor fi "cu prioritate" aleşi locali şi a afirmat că va avea grijă să nu mai apară "secretare şi şoferii liderilor de organizaţii", doar "pentru că respectă deciziile şefilor".

02 mart. 2013, 13:22
Udrea, despre delegaţii la Convenţie: Vom avea grijă să nu mai fie secretare şi şoferii liderilor

Elena Udrea a fost întrebată, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Sibiu, dacă s-au stabilit criteriile de selecţie a delegaţilor care vor participa la Convenţia Naţională a partidului.

S-au stabilit aceste criterii. Din păcate, nu a fost acceptată propunerea noastră ca să poată participa la vot toţi aleşii locali. S-a decis să fie cu prioritate aleşi locali pe listele delegaţilor la Convenţie. Noi o să urmărim ca acest criteriu să fie respectat, pentru că cei care trebuie să decidă viitorul PDL sunt, în primul rând, cei care au voturi în spate„, a declarat Elena Udrea, potrivit agenţiei Mediafax.

Ea a afirmat că va urmări, împreună cu echipa sa, ca acest criteriu să fie respectat, pentru a nu mai apărea pe liste „secretare şi şoferii şefilor de organizaţii”.

Nu ar trebui, aşa cum s-a întâmplat, de exemplu, la Consiliul Naţional de Coordonare, pe lista delegaţilor să fie secretare şi şoferii şefilor de organizaţii, doar pentru că respectă deciziile acestora„, a susţinut Elena Udrea.

Ea a adăugat că cei din echipa sa vor fi „foarte atenţi” ca, în fiecare organizaţie, acest criteriu de a trimite aleşi locali la Convenţie să fie respectat.

Elena Udrea şi-a prezentat, sâmbătă, la Sibiu, moţiunea cu care candidează la şefia PDL. În timpul prezentării, Elena Udrea a apreciat, în repetate rânduri, că cei care vor alege preşedintele PDL aleg chiar „viitorul PDL”.

Astăzi suntem într-o competiţie. Într-o competiţie importantă pentru partid, care nu vizează doar o persoană, nu doar preşedintele partidului, cel care va conduce, ci întreaga echipă din fruntea PDL. Vizează chiar viitorul PDL. Momentul la care se află PDL este cel mai important moment din istoria lui din 2001 încoace.

PDL între timp, în 10 ani, a reuşit să câştige toate alegerile. A reuşit de două ori să aibă preşedintele României şi îl mai are şi acum, a avut Guvernul, a avut preşedintele Senatului, preşedintele Camerei. A câştigat tot ceea ce putea câştiga un partid politic în România”, a declarat Elena Udrea, în timpul prezentării moţiunii.

Ea le-a spus însă participanţilor la întrunire că, în 2012, PDL a pierdut în două rânduri şi „continuă să scadă în preferinţe”, fiind necesară o schimbare.

„Este nevoie în acest moment de o schimbare. Este nevoie de relansarea PDL. Această competiţie care a început este benefică pentru PDL. Această competiţie trebuie să se ducă în ideea de a construi pentru acest partid şi, cu cât veţi asculta mai multe idei de moţiune, cu cât veţi asculta mai multe idei, cu cât veţi participa la mai multe dezbateri, cu cât vom fi mai mulţi implicaţi în această perioadă în găsirea soluţiei pentru PDL în viitor, cu atât mai mult va câştiga partidul din această competiţie”, a apreciat Elena Udrea.

Ea a spus că ar fi fost păcat să existe un candidat unic, ca în cazul PNL.

Eu mă bucur că va fi o competiţie, pentru că puteam să riscăm – Doamne fereşte! – să fim ca la PNL, să mergem cu candidat unic şi să luăm şi 103 la sută. Este nevoie de o dezbatere democratică în partid„, a afirmat Udrea.

La prezentarea moţiunii Elenei Udrea au participat Emil Boc, preşedintele PDL Sibiu, Ion Ariton, primarul localităţii Mediaş, Teodor Neamţu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Sibiu Constantin Şovăială, fostul deputat Cornel Ştirbeţ, fostul prefect de Sibiu Horaţiu Răcuciu, dar şi primari ai PDL din judeţul Sibiu şi membri de partid.