Udrea despre Grapini: Nu mai este o surpriză că nu ştie ce se întâmplă în turism

Fostul ministru al Turismului Elena Udrea a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, că nu mai este o surpriză pentru ea că ministrul delegat Maria Grapini nu ştie ce se întâmplă în turism, domeniu în care acum "nu se mai întâmplă nimic".

01 mart. 2013, 15:28
Udrea despre Grapini: Nu mai este o surpriză că nu ştie ce se întâmplă în turism

„Mă bucur că, în urma activităţii mele ca ministru, au rămas lucruri extrem de importante, oricât ar fi ele de contestate. Dar, uitaţi, au ce să conteste. Acum nici să conteşti nu ai ce, că nu se mai întâmplă nimic. Brandul de ţară, dezvoltarea domeniului schiabil în Valea Jiului, o alternativă pentru oamenii de acolo la locurile de muncă din minerit care s-au închis, o pârtie superbă pe care vă invit să o vedeţi, cea de la Voineasa. Este mai frumos ca în Elveţia. Nu am fost acolo (în Elveţia – n.r.) niciodată, dar vorbesc cei care au fost şi din imaginile pe care le ştiu. Investiţiile de pe litoral, din turismul balnear şi multe altele au rămas în urma mandatului meu de ministru”, a afirmat Elana Udrea, citată de Mediafax.

Ea a spus că a văzut că Maria Grapini „se plângea” că nu are bani să încheie investiţiile începute. „Văd că astăzi doamna ministru delegat se plângea că sunt aşa de multe investiţii că ea nu are cum să le finanţeze. Păi când pui 17 milioane de lei la buget la investiţiile în turism cum să fii în stare să termini ce s-a început? Nici acum nu cunoaşte cum funcţionează ministerul. Spune că firmele de casă au venit la licitaţiile ministerului. Ministerul nu a organizat nicio licitaţie. Licitaţiile le fac autorităţile locale. Dar, mă rog, nu mai este o surpriză că nu ştie ce se întâmplă în turism. Important ar fi să fie cineva în stare să termine ce s-a început”, a spus Udrea.

Ea a mai afirmat că în timpul mandatului său au fost inaugurate multe obiective turistice.

„Foarte multe s-au inaugurat. Au apucat să taie nişte panglici şi cei din actuala guvernare la lucruri pe care le-au criticat cât timp le construiam eu. Dacă ar fi să mă întorc în Guvernul României, m-aş întoarce la Ministerul Turismului. Sunt multe lucruri care trebuie făcute şi România chiar are o şansă să crească economic prin turism”, a spus Udrea.

De altfel, şi în faţa democrat-liberalilor bistriţeni care au venit să o asculte când şi-a prezentat moţiunea ea s-a referit la turism: „Prima oară când s-a făcut ceva şi turismul a fost văzut cu viziune a fost în timpul guvernării Boc. Şi astăzi nu se mai întâmplă nimic. Astăzi văd o declaraţie a doamnei acesteia care conduce turismul şi care spune că s-au început prea multe investiţii şi nu au bani să le termine. Nu au bani fiindcă dau bani pe altceva şi nu sunt în stare să aducă bani la buget. Turismul trebuie susţinut pentru că este o alternativă la crearea de locuri de muncă, în Valea Jiului, în judeţul Vâlcea, unde se închide Oltchimul tot din cauza guvernării USL. Să nu sprijini prin politici guvernamentale dezvoltarea turismului într-o ţară atât de frumoasă cum e România înseamnă incapacitate de a scoate România din criză”.