Udrea: Îi cer lui Vasile Blaga să oprească imediat vânătoarea de vrăjitoare începută în partid

Deputatul PDL Elena Udrea, candidat la preşedinţia PDL, a declarat marţi seară că protestul spontan de la Galaţi faţă de desemnarea delegaţilor pentru Convenţia Naţională arată că Vasile Blaga încearcă să controleze votul, informează "Evenimentul Zilei".
Iulian Tudor
06 mart. 2013, 09:09
Udrea: Îi cer lui Vasile Blaga să oprească imediat vânătoarea de vrăjitoare începută în partid

„Este foarte grav ceea ce se întâmplă la PDL Galaţi. Înţeleg că şefii organizaţiei au făcut o listă care cuprinde numai susţinători ai domnului Blaga, dându-i la o parte pe cei care ar fi vrut să voteze cu mine. Mai mult, am văzut că se anunţă şi excluderea din partid a celor care şi-au declarat public susţinerea pentru mine,” a declarat Udrea.

Elena Udrea a mai spus că actuala conducere a partidului vrea să controleze votul de la Convenţie.

„Situaţia de la Galaţi e o dovadă foarte clară a faptului că, în partid, nu mai este democraţie şi că actuala conducere a partidului încearcă să controleze votul de la Convenţie. Deşi domnul Blaga spunea că fiecare delegat la Convenţie va putea vota conform propriei conştiinţe, observ că realitatea este diametral opusă”, a punctat deputatul de Roman.

Astfel, fostul ministru al Dezvoltării i-a cerut preşedintelui partidului să oprească „vânătoarea de vrăjitoare” din filiale.

„Îi cer domnului Blaga o poziţie publică faţă de această situaţie şi să oprească imediat vânătoarea de vrăjitoare începută în partid împotriva celor care nu-l susţin. O asemenea atitudine nu-l onorează şi face foarte mult rău Partidului Democrat Liberal. Personal, cred că domnul Vasile Blaga nu ar trebui să-şi dorească să fie şeful partidului doar pentru că a fost în stare să bată mai tare cu pumnul în masă şi să-şi numească, la anumite organizaţii judeţene, preşedinţi obedienţi„, a mai declarat Elena Udrea.

Elena Udrea a mai afirmat că în ţară, acest caz nu este singural. „Mai sunt cazuri în ţară. Şi la Dolj, şi la Vrancea, dar şi în alte judeţe. Sunt multe nemulţumiri legate de modul în care se fac delegaţiile pentru Convenţie”, a afirmat deputatul PDL.

Elena Udrea a ţinut să reamintească faptul că a atras atenţia în mai multe rânduri asupra nevoii unei desemnări transparente a delegaţilor la Convenţia Naţională din 23 martie.

„Am avut dreptate să cer să fim atenti la intocmirea listelor de delegati, ca nu cumva partidul să se intample excluderi ale unor oameni care ar putea să susţină pe altcineva decât Vasile Blaga. Sper ca, actuala conducere să nu mai încerce să pună presiune pe organizaţiile judeţene”, a conchis deputatul PDL de Roman.

Potrivit obiectivbr.ro, aproape o sută de membri ai PDL Galaţi, susţinători ai Elenei Udrea, au declanşat, marţi după-amiază, un protest spontan în faţa sediului partidului, după ce au găsit poarta de acces încuiată.

Aceştia au cerut demisia preşedintelui filialei PDL Galaţi, Doru Resmeriţă, şi a liderului organizaţiei municipale, Nicuşor Ciumacenco, pe motiv că au refuzat dialogul în privinţa situaţiei din filială. Ei au scandat lozinci precum „Demisia” şi „Hoţii”.

„Acesta este PDL, e partid democratic, nu e SRL-ul lui Ciumacenco şi Resmeriţă, nu vreau să intru în alte amănunte, dar e un partid în care avem dreptul să ne spunem punctele de vedere. Problema e că o susţinem pe doamna Udrea, de aici a început lupta. La dl. Blaga, care au venit duminică la Grădina Botanică, au venit pe liste, elevi de clasa a noua care să umple sala… Noi am venit să ne spunem punctul de vedere, să ne întâlnim cu dumnealor, au fugit şi au închis uşa, au plecat”, a declarat liderul protestatarilor, Cătălin Cristache.

De altfel, Cristache urmează să îşi piardă calitatea de consilier local, în urmă cu aproximativ o lună Biroul Politic Local pronunânţându-se în această privinţă. „Toată lupta a început când au venit dl. Preda şi dl. Flutur la Galaţi, când am avut îndrazneala să spun un punct de vedere, să nu ne mai aducă lideri în plic de la Bucureşti, de 12 ani PDL e condus de lideri în plic şi atât”, a mai spus Cristache.

Contactat telefonic, preşedintele filialei PDL Galaţi s-a arătat surprins de acţiunea de protest. „Mă suprinde acţiunea domnului Cristache întrucât nu mi-a solicitat o întrunire, iar sediu ca să îşi ţină şedinţele au în colegiul 7, în cartierul Micro 19. Dacă vreţi, este ca în fabula lui George Topârceanu – Măgarul în grevă: Un măgar s-a pus în grevă, nu se ştie pentru ce.Eşti folositor, vezi bine/Dar să nu crezi că pe lume nu se poate fără tine”, a declarat Doru Resmeriţă.

Acesta a precizat că lista cu cei 97 de delegaţi pe care organizaţia de la Galaţi îi va avea la Conveţia Naţională a PDL este aproape definitivată. Întrebat dacă pe aceasta se regăsesc şi susţinători ai Elenei Udrea, Resmeriţă a răspuns că nu ştie întrucât „nici domna Elena Udrea şi nici doamna Monica Macovei nu au ajuns încă la Galaţi să îşi prezente moţiunile”.

Cei doi lideri ai PDL Galaţi, Doru Resmeriţă şi Nicuşor Ciumacenco, şi-au exprimat public în urmă cu câteva săptămâni susţinerea pentru Vasile Blaga la şefia partidului. De altfel, Vasile Blaga s-a aflat duminica trecută la Galaţi pentru a-şi susţine moţiunea „România dreaptă – PDL, politica dincolo de lozinci” în faţa a peste 200 de membri PDL.

 

 

Spynews
Mama Mădălinei Cojocari, fetița dispărută în Carolina de Nord, și-a recunoscut faptele! Femeia a pledat vinovată. Bunica ei a trecut la acuzații dure
Bzi.ro
Veste proastă pentru fanii „Las Fierbinți“! Un mare actor își ia adio de la serial!
Fanatik.ro
Top patru zodii pentru care urmează o perioadă senzațională. Li se deschide o altă lume plină de fertilitate și belșug, visele devin realitate, în sfârșit
Capital.ro
Klaus Iohannis a rămas FĂRĂ CUVINTE. Nu am crezut că o să văd vreodată AȘA CEVA
Playtech.ro
Imagini indecente cu Simona Halep. Așa arăta înainte să-și micșoreze sânii, pozele sunt incendiare
DailyBusiness
Se dau GRATIS 500 de lei. Cine primește banii
Adevarul
Zelenski, între Churchill și Chaplin: „Cine sunt eu? Sunt președintele Ucrainei”
Spynews
Tzancă Uraganu, înțepătură la adresa lui Bogdan de la Ploiești? „Pentru cele mai frumoase fuste...”. Cum îi face manelistul „reclamă” colegului de breaslă
Spynews
Unde are loc priveghiul Ionelei și al lui George, doi dintre tinerii morți în accidentul din Vaslui! Decizia neașteptată pe care a luat-o familia: ”Au fost aduși...”
Evz.ro
Recalcularea pensiilor. A fost publicat cel mai așteptat document
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. I-a luat actriței din filmele pentru adulți un inel de logodnă de 1.000.000 de dolari și la câteva zile s-a despărțit de ea!
wowbiz.ro
Nuntă în cer! Ionela și George, înmormântați împreună în ziua în care aveau să devină soț și soție
Cancan.ro
Câștigă 200 de lei doar în câteva minute! Ciprian a dat lovitura cu o afacere aparent banală
Playsport.ro
Cazacu, dezvăluiri bombă despre Ramona Olaru. A spus, în sfârșit, ce nu mai zisese niciodată
kanald.ro
Cum arată, de fapt, cele mai scumpe apartamente din Dubai! Nimeni nu se aștepta la asta: „Finisaje mai prost realizate ca aici am văzut doar..”
Capital.ro
A MURIT marele actor român. Toată SCENA artistică este în doliu
StirileBZI
Avertismentul economistului Ionuț Dumitru: „Ne întindem mai mult decât ne este plapuma la împrumuturi!”
Prosport.ro
Cum trăiește, de fapt, acum, Alexandru Tudor. A ales viața monahală, deși nu se poate călugări! Transformarea fizică e incredibilă și e imposibil de recunoscut, la 52 de ani
stirilekanald.ro
Cât a ajuns să coste roșiile românești în piețe! Românii, în pragul disperării
substantial.ro
Laurențiu Reghecampf, fericit în brațele Corinei Caciuc după despărțirea de Anamaria Prodan: ‘Contează că mie îmi place foarte mult Corina’
MediaFlux
Guvernul „arde” bătrânii la buzunare. Cine sunt seniorii care nu primesc nimic în plus la pensie
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'