Udrea: Modificarea cvorumului la referendum nu poate să mai privească o suspendare a lui Băsescu

Elena Udrea a declarat la România TV că o eventuală modificare a cvorumului privind validarea unui referendum,inclusiv cel privind demiterea preşedintelui, "nu poate să mai privească încă o suspendare a preşedintelului Traian Băsescu".

16 apr. 2013, 17:14
Udrea: Modificarea cvorumului la referendum nu poate să mai privească o suspendare a lui Băsescu

„Cred că pentru suspendare trebuie să existe o voinţă politica aparent a majorităţii pentru a se face aceasta suspendare şi mie mi se pare ca aceasta voinţă politică nu mai există, cel puţin în ceea ce priveşte partea PSD din cadrul coaliţiei”, a spus Elena Udrea la România TV.

În opinia fostului ministrul al Turismului, „dacă domnul Antonescu nu a renunţat la visul de a se vedea mai devreme de 2014 decembrie preşedinte, dânsul ar putea eventual cu domnul Voiculescu să mai insiste. Însă nu cred că va mai obţine acordul pe care l-a obţinut în vara anului trecut la nivelul USL pentru suspendarea lui Traian Băsescu. Este un subiect închis”.

Elena Udrea consideră că „societatea românească nu este suficient de consolidata din punct de vedere al democratiei”.

Udrea: PSD nu-l mai vrea pe Antonescu la Palatul Cotroceni

Elena Udrea a comentat la România TV şi relaţia încordată din cadrul alianţei USL, din ultimele săptămâni şi a opinat că „PSD nu mai doreşte să-l vadă deloc pe Antonescu la Cotroceni, nici interimar, nici definitiv”.

„Comportamentul pe care îl are astazi primul-ministru şi preşedintele USL arată că ţine să-şi respecte pactul de coabitare pe care l-a semnat cu presedintele Traian Băsescu şi nu cred că va fi dispus să arunce din nou în aer credibilitatea României, pe care oricum a aruncat-o în aer vara trecută”, a mai spus fostul ministrul al Turismului.

Deputatul PDL Elena Udrea a declarat că rămâne deocamdată membru al PDL, dar, dacă Mişcarea Populară s-ar transforma în partid, ar putea să se alăture acesteia.

„Mă înscriu în Mişcarea Populară dacă aceasta fundaţie s-ar deschide politicienilor. Deocamdată Mişcarea Populară este o fundaţie, iar noi cei din PDL suntem înscrisi în multe fundaţii. Nu văd de ce nu ne-am înscrie în fundaţia „Mişcarea populară”.