Udrea: Nici nu mă gândesc la o alianţă cu PNL-ul condus de Antonescu

Deputatul PDL Elena Udrea, candidat la preşedinţia partidului, a declarat luni seara, la Slatina, că "nici nu se gândeşte" la o alianţă a PDL cu PNL atât timp cât liberalii sunt conduşi de Crin Antonescu, transmite corespondentul Agerpres.

11 mart. 2013, 21:15
Udrea: Nici nu mă gândesc la o alianţă cu PNL-ul condus de Antonescu

Elena Udrea a mai declarat că este împotriva unei fuziuni a PDL cu PNL iar pentru o viitoare alianţă, PDL trebuie mai întâi să redevină un partid puternic pentru a putea trata de pe poziţii egale cu partidul cu care ar deveni partener. Deputatul Elena Udrea a menţionat că doreşte în schimb o alianţă cu partidele cu care PDL a format Alianţa România Dreaptă, care, „sunt binevenite în interiorul PDL”.

„Sunt împotriva fuziunii PDL cu PNL, care astăzi ar însemna topirea PDL în PNL. Sunt total împotriva desfiinţării acestui partid, prin fuziunea lui cu PNL aşa cum se vehiculează în acest moment. (…) Domnul Antonescu a spus foarte clar, nu e nicio alianţă cu PDL, nici nu-i trece prin cap. A, că ne ia la bucată, unul câte unul, asta poate să fie o strategie, însă nu se gândeşte la o alianţă cu PDL. Şi eu vă spun că, nici eu nu mă gândesc la o alianţă cu PNL, câtă vreme este condus de dl. Antonescu. Dar îmi doresc o alianţă cu partidele de centru-dreapta din România şi partidele mici cu care am avut Alianţa România Dreaptă sunt binevenite în interiorul PDL pentru că aşa vom fi mai puternici împreună”, a spus Udrea.

Ea a adăugat că PDL trebuie să se alieze cu partidele cu valori şi soluţii economice similare şi din acest punct de vedere, afirmă Udrea, PNL este cel mai apropiat de viziunea democrat-liberală. Parlamentarul PDL a criticat însă acest partid şi pe liderul său, Crin Antonescu. „PNL sub Crin Antonescu e un partid antieuropean, antidemocratic, un partid care merge pe soluţii de stânga la guvernare”, a mai afirmat Elena Udrea.

Elena Udrea s-a aflat luni la Slatina pentru a prezenta moţiunea intitulată „Noul PDL – O nouă Românie”, cu care va candida la preşedinţia PDL. Din delegaţia PDL Olt care va participa la Convenţia PDL din 23 martie fac parte 56 de delegaţi, trei dintre aceştia afirmându-şi susţinerea pentru Elena Udrea, respectiv primarul comunei Studina, Marian Vasile, preşedintele PDL Balş, Marian Gheorghe şi fostul şef al Direcţiei Finanţelor Olt, Gheorghe Ştefan.