Udrea: Nu există riscul scindării PDL. E o competiţie care s-a înfierbântat din cauza unor frustrări

Deputatul PDL Elena Udrea a declarat, luni, că nu există riscul scindării PDL, menţionând că "nu există oameni care să vrea să scindeze PDL şi care să vrea să facă rău PDL în acest moment în interiorul partidului", ci în PDL "este o competiţie care s-a înfierbântat pentru că sunt multe frustrări".
Filip Stan
18 feb. 2013, 15:12
Udrea: Nu există riscul scindării PDL. E o competiţie care s-a înfierbântat din cauza unor frustrări

Vasile Blaga a acuzat-o pe Elena Udrea că face presiuni în teritoriu pentru a obţine susţinerea liderilor locali. Replica lui Udrea nu a întârziat să apară. Ea i-a cerut lui Blaga să aducă dovezi pentru acuzaţiile făcute.

„Cred, cu tot respectul pentru domnul Blaga că se uită prea mult la Antena 3 şi îl crede prea mult pe domnul Voiculescu. Dacă cumva am un discurs politic care seamănă cu cel al unora din generaţia celor de 40 de ani nu cred că este rău, altfel limbajul meu în ultimii opt ani nu seamană deloc cu cel al vreunui reprezentant al PSD”, a spus Elena Udrea.

Despre „susţinearea” pe care i-ar oferi-o Victor Ponta, Udrea a răspuns: „A fost o ironie a lui Victor Ponta. Cred că ultima persoană pe care şi-o doreşte la conducerea PDL sunt eu”.

Întrebată despre acuzaţia lui Vasile Blaga potrivit căreia ar face presiuni asupra unor lideri de organizaţii, Udrea a răspuns: „Dacă există o singură persoană care poate să spună că cineva, eu sau cineva din partea mea a făcut presiune legat de alegerile din PDL să vină să spună sau domnul Blaga să vină să spună cu nume şi prenume, nu este modul meu de a face politică, nu est modul meu de a mă comporta. Astefel de acuzaţii mă fac să mă gândesc dacă aşa acţionează cei care le formulează. Această acuzaţie ca să aibă un minim de credibilitate, să nu pară o strategie de campanie, că se aruncă cu noroi”.

Referitor la sfatul preşedintelui Băsescu care i-a recomandat să se retragă din cursa pentru şefia PDL, dacă se dovedeşte că alegerile sunt aranjate, Udrea a spus că „nu an niciun gând în acest sens, pentru că nu este o miză personală”.

„Intrarea mea în competiţia pentru PDL s-a făcut pentru că partidul are nevoie de o schimbare. Nu consider că am motive să mă retrag atâta timp cât competiţia se duce corect”, a mai spus Udrea.

Despre posibilitatea scindării PDL, Udrea a spus că: nu cred că există acest risc. Sunt convinsă că nu există, nu sunt oameni care să vrea să scindeze PDL, nu există oameni care să vrea să facă rău PDL în acest moment în interiorul partidului. Este o competiţie care s-a înfierbântat, pentru că sunt multe frustrări adunate de-a lungul timpului. Eu cred că trebuie cu toţii să ne repliem şi să ducem dezbateri în folosul PDL şi nu împotriva partidului”, a menţionat Elena Udrea.

Elena Udrea şi-a anunţat marţi candidatura la preşedinţia PDL împotriva lui Vasile Blaga. Fostul ministru al Dezvoltării şi-a anunţat intenţia de a intra în competiţia internă a partidului în cadrul unei şedinţe de grup fulger a parlamentarilor democrat-liberali. Udrea a spus că a luat decizia de a candida la şefia PDL după ce a discutat cu colegii de partid şi că speră ca moţiune să fie semnalul pe care PDL îl aşteaptă ca să redevină partidul viu, activ de pe scena politică românească şi să adune cât mai mulţi susţinători.

„Pe toţi cei care vor binele PDL, şi sunt mulţi colegi care au rămas acum în momentele grele, mi-aş dori şi mi-ar plăcea ca într-un proiect nou pentru PDL să vină toţi colegii care îşi doresc ca PDL să se întoarcă în topul partidelor politice din România”, a mai spus Udrea.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat joi seara că Elena Udrea ar trebui să se retragă din cursa pentru preşedinţia PDL dacă va fi aranjat rezultatul Convenţiei Naţionale. Preşedintele a anunţat, totodată, că va onora o eventuală invitaţie la lucrările Convenţiei din 23 martie.

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Andreea Bostănică, despre presupusul iubit arab: „Lăsați să vă cucerească frumos!”
Fanatik.ro
Cu cât se vinde un Oltcit în 2024. Prețul îi va șoca pe mulți români
Capital.ro
S-a dat lege pentru TOATE FEMEILE din România. Vestea cea mare a venit chiar ACUM: Venim cu două beneficii
Playtech.ro
Îţi mai aduci aminte de Pamela din Dallas? Era o divă HOT, toată lumea o invidia. Acum o mai recunoşti?
DailyBusiness
Documentul prin care românii vor afla ce pensie primesc la bătrânețe. Daniel Baciu anunță schimbarea crucială
Adevarul
Imagini de colecție cu Ion Țiriac tânăr student când se antrena la baza sportivă studențească Tei VIDEO
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Scandalul Coldea, văzut de Traian Băsescu: Un infractor pensionar
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
wowbiz.ro
Explicația halucinantă pe care a dat-o unchiul Mariei pentru ce i-a făcut micuței de doar 8 ani, după ce a fost prins
Cancan.ro
Ce au pățit acești constănțeni, după ce au trecut granița cu Bulgaria ca să-și cumpere țigări cu 14 lei pachetul
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
A murit Dana Rotariu, soția fostului mare fotbalist Iosif Rotariu: „Din păcate, viața este crudă” Dana suferea de cancer
Capital.ro
Se schimbă legea pentru TOȚI POSESORII de mașini din România: "Acest lucru să nu se mai întâmple"
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Ups! Mădălina Ghenea s-a urcat pe masă și rochia a lăsat la vedere mult prea mult!
stirilekanald.ro
"Din păcate viaţa este crudă". A murit Dana Rotariu, soția fotbalistului din "Generația de Aur" Iosif Rotariu, la vârsta de 60 de ani
substantial.ro
Alinare în necazuri și sprijin în deznădejde: Acatistul Sfântului Mina, puterea supremă a rugăciunii
MediaFlux
DECIZIE privind RECALCULAREA PENSIILOR. Ministrul Muncii a ANUNȚAT: PENSIONARII ADUC ACTELE
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'