Udrea: Regret că nu am spus adevărul despre generalul Coldea în timpul mandatului lui Traian Băsescu

Deputatul Elena Udrea a declarat, pentru TVR 1, că ar fi trebuit să spună ce ştia despre generalul Florian Coldea, actualul director interimar al SRI, încă din timpul mandatului lui Traian Băsescu. Totodată, Udrea s-a dezamăgită de lipsa de reacţie a mediului politic, a presei şi a societăţii civile la acuzaţiile pe care i le-a adus lui Coldea.

04 feb. 2015, 21:56
Udrea: Regret că nu am spus adevărul despre generalul Coldea în timpul mandatului lui Traian Băsescu

„Problema cu mine este că am deranjat pe cei care doreau să aibă controlul exclusiv al informaţiilor care ajung la preşedinte (…) Regret că nu am spus ce ştiu despre domnul Coldea în timpul mandatului lui Traian Băsescu„, a declarat Elena Udrea.

Aceasta susţine că bănuia că va rămâne singură în lupta ei împotriva şefului SRI, dar nu şi-a ascuns dezamăgirea faţă de lipsa de reacţie la acuzaţiile pe care i le-a adus şefului contraspionajului românesc. „Oameni care ar trebui să apere democraţia, tac. Am dezamăgiri de la oameni de la care mă aşteptam să înţeleagă şi n-au înţeles”, a spus Udrea.

Însă cel mai mult s-a arătat supărată pe cei care au criticat-o în aceste zile, deşi nu s-ar afla, din punct de vedere moral, în postura să o facă. Ea l-a menţionat pe Valeriu Turcan, despre care a spus că l-a ajutat să devină purtător de cuvânt al preşedintelui şi care acum este „mare apărător al generalului Coldea”. Udrea a relatat că, aflat în platourile televiziunilor, Turcan dădea telefoane unei anumite persoane pentru a se interesa ce să spună în cazul unor subiecte politice de ultimă oră.

Soţia dumnealui, Raluca Turcan, a fost sprijinită în campania electorală de către Dorin Cocoş. Au fost şi paparazzi la Hilton când cei doi s-au întâlnit. Sunt oameni ce n-au ţinuta morală pe care o afişează„, a declarat Udrea.

Ea s-a referit şi la comentatori politici care veneau la ea să-i vândă pe bani informaţii. „Sunt analişti care au venit la mine să-şi vândă principiile. Poate se mai gândesc dacă au căderea morală să mă judece pe mine„, a spus Udrea. Întreabată dacă le-a dat bani pentru respectivele informaţii, Udrea a răspuns: „Uneori, da.”

Citeşte şi Elena Udrea îşi ameninţă detractorii cu dezvăluiri. Primii avertizaţi: Oreste şi soţii Turcan