Udrea şi Blaga cad la pace. Democrat-liberala NU mai contestă alegerile: Mergem împreună contra USL

Elena Udrea cade la pace cu Vasile Blaga. Democrat-liberala a spus miercuri, în şedinţa Colegiului Director al PDL, că subiectul contestaţiilor privind rezultatul alegerilor pentru şefia PDL este închis, asta după ce cu o zi în urmă susţinătorii acestia anunţaseră că vor depune o ultimă contestaţie. În plus, Udrea a spus că rămâne în partid şi că trebuie să existe "respect reciproc" între iniţiatorii moţiunilor. "Vom merge împreună împotriva USL", a comentat şi Vasile Blaga.

27 mart. 2013, 12:34
Udrea şi Blaga cad la pace. Democrat-liberala NU mai contestă alegerile: Mergem împreună contra USL

Potrivit unor surse din partid, Elena Udrea a precizat, în şedinţa Colegiului, că este alături de partid, că nu mai contestă rezultatul alegerilor de la Convenţie şi că democrat-liberalii trebuie să se respecte reciproc, indiferent de ce moţiune au susţinut la Convenţia de sâmbătă.

De asemenea, Udrea a susţinut că democrat-liberalii trebuie să se lupte cu USL.

La finalul şedinţei Colegiului, liderul PDL, Vasile Blaga, a declarat că a avut o discuţie cu Elena Udrea şi au convenit să meargă „împreună mai departe împotriva USL”.

Am avut o discuţie cu doamna Udrea, înainte de şedinţa Colegiului. Eram convins că şi domnia sa ţine la PDL. Vom merge mai departe împreună împotriva USL. (…) Eu mă bucur că şi-a dat şi domnia sa seama că facem jocurile USL dacă am continua disputa dintre noi. Disputa astăzi este între Sorin Frunzăverde şi Ponta şi vor sări şi ceilalţi. O să sară şi Francisc al II-lea de la Vrancea, o să sară şi  Nicuşor de la Constanţa… Cu ei trebuie să ne luptăm noi„, a spus Blaga.

Liderul PDL a adăugat că Elena Udrea a spus la şedinţă că nu va candida pentru o funcţie în Biroul Permanent al partidului, dar cei care doresc, dintre susţinătorii ei, pot să facă acest lucru.

Blaga a adăugat că Emil Boc va face parte din conducerea partidului pentru că a fost preşedinte al PDL, iar statutul îi permite acest lucru. „Am vorbit cu domnul Boc, el este un om care ţine foarte mult la acest partid, nici nu ar avea cum să procedeze altfel, a fost preşedinte, prim ministru, ţine la partid. Eu ţin foarte mult la domnul Boc, indiferent ce discuţie am avut cu dânsul în partid de-a lungul timpului”, a declarat Blaga.

La rândul său, Elena Udrea a declarat, după şedinţă, că renunţă la contestarea rezultatului alegerilor.

„Am spus că renunţăm la a mai aştepta răspunsul (la contestaţie – n.r.), considerăm închisă competiţia şi din acest moment suntem membri PDL care-şi fac treaba de membri ai unui partid de opoziţie”, a spus Udrea.

Întrebată ce a făcut-o să se răzgândească, Elena Udrea, a arătat că a stat de vorbă cu colegii săi care i-au susţinut moţiunea şi au concluzionat că, dincolo de neregulile semnalate de ei, „felul în care este percepută acţiunea lor în exterior e de natură să nu aducă niciun fel de avantaj”.

CITEŞTE ŞI Mesajul de împăcare al Elenei Udrea. De ce îngroapă deputatul securea războiului

Am închis acest subiect şi continuă să fim în PDL cum am anunţat din calitatea de membru de partid. Luăm lucrurile ca atare, am spus că nu mai avem nicio aşteptare şi nu mai continuăm acest protest, această nemulţumire manifestată pentru că nici nouă nu ne aduce niciun avantaj„, a precizat Elena Udrea.

Cristian Petrescu, susţinător al moţiunii Elena Udrea, a anunţat, luni, că va depune, la Comisia de integritate, litigii şi statut a PDL, o nouă contestaţie la alegerile pentru funcţia de preşedinte al PDL, solicitând refacerea procedurii de vot şi organizarea de noi alegeri pentru această funcţie.

CITEŞTE ŞI  Blaga: Nu cred că Udrea pleacă din partid. M-a enervat când mi-a spus că face contestaţie