UE ameninţă cu noi sancţiuni împotriva Rusiei, în cazul capturării aeroportului din Doneţk

Uniunea Europeană ar putea institui noi sancţiuni împotriva Rusiei în cazul capturării aeroportului din Doneţk sau a oraşului-port Mariupol, de pe coasta Mării Azov, a relatat joi agenţia ucraineană de presă Ukrinform, citând Bloomberg.

02 oct. 2014, 12:02
UE ameninţă cu noi sancţiuni împotriva Rusiei, în cazul capturării aeroportului din Doneţk

‘În cazul în care separatiştii vor captura aeroportul din Doneţk sau oraşul Mariupol, în încercarea de a crea un coridor terestru, UE ar putea impune sancţiuni suplimentare împotriva Rusiei‘, a declarat o sursă apropiată dosarului pentru Bloomberg.

Rebelii au început joi dimineaţă, în jurul orei locale 06:00, o ofensivă puternică împotriva trupelor ucrainene, baricadate în interiorul aeroportului internaţional din Doneţk.

Responsabili militari ucraineni de la centrul de comandă al operaţiunii speciale în estul Ucrainei au confirmat pentru publicaţia 62.ua că rebelii au lansat un nou asalt pentru cucerirea aeroportului din Doneţk.

Potrivit AFP, schimburi de focuri intense cu artilerie grea s-au făcut auzite din nou joi dimineaţa, devreme, în jurul aeroportului din Doneţk, principalul oraş din estul Ucrainei ocupat de separatişti. Unii dintre rezidenţii locali au scris pe reţele sociale că se aud schimburi de focuri din arme automate şi că rotocoale de fum negru se ridică în zona aeroportului.