UE poate impune statelor membre COTE obligatorii de relocare a refugiaţilor

Publicat: Miercuri, 06 Septembrie 2017 12:06 // Actualizat: Miercuri, 06 Septembrie 2017 12:06 // Sursa: romaniatv.net

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a respins, miercuri, plângerile înaintate de către Slovacia şi Ungaria cu privire la cotele obligatorii de relocare a imigranţilor, adăugând că Bruxellesul îşi păstrează dreptul de a impune acest sistem statelor membre, informează Reuters şi BBC.

Guvernele de la Budapesta şi Bratislava au contestat legalitatea planului de relocare a migranţilor lansat în septembrie 2015.

După disputele care au izbucnit în interiorul Uniunii Europene cu privire la sistemul cotelor obligatorii, Curtea Europeană de Justiţie a decis că UE are dreptul să impună Guvernelor naţionale un număr de imigranţi. Criza migraţiei a luat amploare în urmă cu doi ani, când peste un milion de oameni au ajuns în Europa.

"Curtea respinge acţiunea înaintată de către Slovacia şi Ungaria îndreptată împotriva mecanismului provizoriu pentru relocarea obligatorie a solicitanţilor de azil. De fapt, acest mecanism ajută Grecia şi Italia să facă faţă crizei migraţiei începută în 2015 şi respect principiul proporţionalităţii", se arată într-un comunicat al Curţii de Justiţie a UE.

Sistemul cotelor obligatorii a fost iniţiat de către Comisia Europeană şi a fost votat de majoritatea statelor membre, însă mai multe state din Europa centrală şi de est şi-au exprimat nemulţumirile faţă de acest program, adăugând că societăţile lor nu pot integra comunităţi mari de migranţi. Acest sistem prevedea relocarea a aproximativ 160.000 de persoane, dar numai 25.000 au fost relocate până în prezent.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8722
RON
24 Sep
noapte 17 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H