UE: Reducerea TVA ar putea avea un impact negativ asupra sustenabilităţii situaţiei fiscale a României

Propunerea unilaterală a autorităților române de reducere a Taxei pe Valoarea Adăugată (TVA) de la 24% la 19% ridică întrebări substanțiale și ar putea avea un impact negativ asupra sustenabilității situației fiscale a României, a declarat purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Annika Breidthardt.

23 iun. 2015, 15:36
UE: Reducerea TVA ar putea avea un impact negativ asupra sustenabilităţii situaţiei fiscale a României

„Realizările înregistrate conform programului ar trebui menținute și solicităm autorităților să estimeze impactul acestei măsuri, înainte de a lua vreo decizie”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Annika Breidthardt, potrivit Agerpres.

Deputații din Comisia pentru Buget, Finanțe și Bănci au aprobat, luni, cu unanimitate de voturi, amendamentul la proiectul de Cod Fiscal privind scăderea la 19% a cotei standard de TVA începând de anul viitor. Miercuri, documentul urmează să primească vot final în plenul Camerei Deputaților, aceasta fiind cameră decizională.

Săptămâna trecută, ministrul Finanțelor anunța că proiectul de Cod Fiscal ar putea fi finalizat în Parlament până la finalul acestei luni, însă nu va fi aprobat fără acordul Comisiei Europene, Fondului Monetar Internațional și al Băncii Mondiale.