UEFA a anunţat sistemul de calificare la World Cup 2022. Misiune imposibilă pentru România

UEFA are repartizate 13 locuri la CM 2022 din Qatar. Cele 10 câștigătoare ale grupelor din preliminarii obțin biletele direct. Cele 10 locuri secunde din preliminarii și cele mai bune două echipe din Liga Națiunilor necalificate direct la CM vor juca baraj: din 12 se vor califica, după un sistem semifinale - finale, încă trei.

04 dec. 2019, 11:13
UEFA a anunţat sistemul de calificare la World Cup 2022. Misiune imposibilă pentru România

România va avea practic o misiune imposibilă. „Tricolorii” nu sunt printre cele 20 de calificate la Euro 2020 şi tremură să prinsă un loc din ultimele patru rezervate barajelor din Liga Naţiunilor. România a terminat grupa preliminară pe locul 4, iar pentru CM 2020 trebuie să prindă locul 2 (greu de crezut, mai ales că va fi aproape sigur tot în urma a patra la tragerea la sorţi) pentru a spera la un baraj sau să se numere printre cele două echipe norocoase din Liga Naţiunilor, lucru din nou puţin probabil.

România, în cădere liberă. „Tricolorii” au ajuns pe locul 37 în clasamentul FIFA

UEFA a stabilit că cele 55 de selecționate care participă în preliminariile europene vor fi împărțite în zece grupe, cinci de câte cinci echipe (în care vor intra finalistele Diviziei A a Ligii Națiunilor, care vor participa la Final Four în iunie 2021) și cinci de câte șase. La CM merg dircet doar cele 10 câştigătoare. Apoi, pentru ultimele trei locuri, se vor lupta 12 într-un play-off complex care va include cele zece clasate pe pozițiile secunde în preliminarii plus cele mai bune două formații din Liga Națiunilor necalificate direct la CM. Ele se vor înfrunta în două baraje cu eliminare directă jucate într-un singur meci. Vor fi, practic, şasesemifinale și trei finale, învingătoarele din finale urmând să evolueze în Qatar.

Tragerea la sorți pentru preliminariile CM 2022 va avea loc în decembrie 2020.