UEFA a eliminat regula golului marcat în deplasare. Cum se va face departajarea la scor general egal

Comitetul Executiv al UEFA a aprobat, joi, propunerea de eliminare a regulii golului marcat în deplasare din toate competiţiile intercluburi ale forului (la masculin, feminin şi juniori), începând din calificările sezonului 2021/2022.

24 iun. 2021, 17:23
UEFA a eliminat regula golului marcat în deplasare. Cum se va face departajarea la scor general egal

UEFA a eliminat regula golului marcat în deplasare. Propunerea a venit din partea Comisiei de Competiţii de Club a UEFA şi a Comisiei de Fotbal Feminin a UEFA.

UEFA a eliminat regula golului marcat în deplasare

Regula golului în deplasare viza stabilirea câştigătoarei unei duble manşe în care cele două echipe au marcat acelaşi număr de goluri în total în cele două partide. Într-o astfel de situaţie, echipa care avea înscrise cele mai multe goluri în deplasare câştiga dubla  manşă şi se califica în faza următoare a competiţiei. Dacă numărul golurilor marcate acasă şi în deplasare era acelaşi la ambele echipe, se trecea la prelungiri şi, dacă era cazul, la lovituri de departajare.

Euro 2021, se ştie programul optimilor. Şocul etapei este Anglia-Germania. La Bucureşti, va fi Franţa – Elveţia

Odată cu eliminarea regulii golului în deplasare, echipele nu vor mai fi departajate în funcţie de numărul golurilor marcate în deplasare, cu se vor juca două reprize de prelungiri de câte 15 minute şi dacă nicio echipă nu va înscrie sau va fi egalitate la finalul prelungirilor se va trece la lovituri de departajare. Deoarece nu vor mai avea relevanţă în plus în deciderea echipei care câştigă dubla manşă, golurile în deplasare nu vor mai reprezenta nici un criteriu în stabilirea clasamentului atunci când două sau mai multe echipe sunt la egalitate de puncte în faza grupelor unei competiţii.


loading...
Partenerii noștri