Ugur Sahin (BioNTech) anunţă sfârşitul pandemiei cel târziu în august

Omul de ştiinţă care a fondat şi dirijează BioNTech, Ugur Sahin, spune că vaccinul Pfizer e eficient şi împotriva variantei indiene. Europa va atinge imunitatea de turmă în iulie, cel târziu în august, potrivit lui Sahin.

29 apr. 2021, 09:38
Ugur Sahin (BioNTech) anunţă sfârşitul pandemiei cel târziu în august

Ugur Sahin a explicat că testele de laborator sunt încă în desfăşurare, dar „varianta indiană are mutaţii pe care le-am studiat deja şi împotriva cărora s-a demonstrat că funcţionează vaccinul nostru”, conform La Repubblica.

Sahin a adăugat, de asemenea, că vaccinul Pfizer-BioNTech ar putea fi autorizat în China „cel târziu în iunie”.

„Europa va atinge imunitatea de turmă în iulie, cel târziu în august, când vaccinarea va fi atins aproximativ 70% din populaţie. Biotehnologia studiază, de asemenea, siguranţa vaccinului său asupra copiilor. Dar numai când avem date complete putem recomanda şi vaccinarea”, spune Sahin.

În ceea ce priveşte durata protecţiei, Sahin afirmă: „Datele privind vaccinurile ne arată că răspunsul imun scade odată cu trecerea timpului. O a treia doză va fi probabil necesară între 9 şi 12 luni după prima şi din nou periodic la fiecare 12 -18 luni”.

Povestea impresionantă a lui Albert Bourla, CEO-ul Pfizer. Familia lui a fost deportată în lagărul de la Birkenau
Vaccinurile pentru Covid-19 ale Pfizer şi Moderna au o eficacitate de 94% în prevenirea spitalizării vârstnicilor

Vaccinurile pentru Covid-19 ale Pfizer şi Moderna au o eficacitate de 94% în prevenirea spitalizării persoanelor cu vârste de cel puţin 65 de ani, potrivit unui studiu realizat în condiţii reale de Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite, transmite CNBC.

Totodată, vaccinurile mARN au o eficacitate de 64% în prevenirea spitalizării vârstinicilor care au fost vaccinaţi cu o singură doză, arată acelaşi studiu.

Cercetarea a evaluat 417 adulţi spitalizaţi, din 14 state americane, în perioada ianuarie-martie. Potrivit agenţiei, aceste constatări corespund celor realizate în studii clinice. Până marţi, peste 81% dintre adulţii americani cu vârste de cel puţin 65 de ani fuseseră vaccinaţi cu cel puţin o doză de vaccin pentru Covid-19, potrivit datelor CFC. Peste 65% dintre adulţii de cel puţin 65 de ani au fost vaccinaţi cu ambele doze.

Consilierul medical şef al Casei Albe Anthony Fauci a declarat în această săptămână că americanii ar trebui să vadă un moment de cotitură al pandemiei în câteva săptămâni, în condiţiile în care vaccinările continuă în ritm rapid în SUA.

În ultima săptămână, Statele Unite au raportat în medie 2,7 milioane de vaccinări pentru Covid-19 pe zi.


loading...
Partenerii noștri