Uimitor: Cascadorie unică în lume cu o maşină de raliu pe o PÂRTIE VIDEO

Un campion de raliu a reuşit o întoarcere de 360 de grade pe spate, cu o maşină Mini Countryman, având o viteză de 60 km/h. Filmul a devenit în scurt timp viral, fiind vizualizat de sute de mii de persoane, în mai puţin de o zi.

18 feb. 2013, 15:40

Guerlain Chicherit, în vârstă de 34 de ani, este atât şofer de raliu, cât şi schior profesionist. Francezul născut la Paris a dorit să fie primul om din lume care a reuşit să facă o întoarcere de 360 de grade pe spate, cu o maşină. Dat fiind faptul că iubeşte sporturile de iarnă, el a preferat să prezinte această cascadorie chiar pe o pârtie. Evenimentul a avut loc în staţiunea turistică Tignes, din Franţa.

Maşina folosită a fost un Mini Countryman modificat de mai mulţi ingineri. Astfel, autovehiculul a rezistat impactului cu solul şi i-a oferit o protecţie sporită şoferului. Cascadorul a instalat o rampă pe pârtie, pentru a putea lansa maşina în aer. Ulterior, el a aterizat cu maşina pe zăpadă, în aplauzele celor prezenţi. Incredibila cascadorie a fost rezultatul a peste patru ani de muncă. Pentru siguranţă, Guerlain a repetat cascadoria în cursul zilei de duminică dimineaţa, prezentând-o publicului în aceeaşi zi, la doar câteva ore distanţă.

„Înainte să sar cu maşina a fost o nebunie. Eram singur în maşină înainte să încep şi pur şi simpul trebuia să o fac. Totul era pregătit. A trebuie să am peste 60 km/h, pentru a face maşina să se rotească perfect”, a declarat şoferul pentru The Sun.

Filmul, postat pe site-ul Youtube, a ajuns în scurt timp viral, fiind vizualizat de peste 200.000de oameni, în mai puţin de 24 de ore.

Citeşte şi: Spectaculos şi înfricoşător: Un jeep „zboară” şi cade peste o altă maşină, pe contrasens VIDEO