Uimitor: Doctorilor nu le-a venit să creadă ce s-a întâmplat cu un BĂRBAT, după ce a suferit un ATAC CEREBRAL

Mai mulţi doctori din Brazilia au fost uimiţi în momentul în care au descoperit că un bărbat care suferise un atac cerebral a dezvoltat o "generozitate patologică", ajungând să îşi doneze aproape toţi banii oamenilor nevoiaşi. Mai mult, el a reununţat la un loc de muncă extrem de bănos, fiind directorul unei companii importante, după ce a ajuns la concluzia că "viaţa este prea scurtă".

08 sept. 2013, 17:11
Uimitor: Doctorilor nu le-a venit să creadă ce s-a întâmplat cu un BĂRBAT, după ce a suferit un ATAC CEREBRAL

Un bărbat de 49 de ani din Brazilia, a cărui identitate nu a fost dezvăluită presei, suferă de „generozitate excesivă şi persistentă”,  după ce a suferit un atac cerebral care era să îl ucidă. Condiţia lui este atât de bizară, încât a apărut într-un jurnal de specialitate, fiind singurul caz de acest gen întâlnit în lumea medicală, potrivit Daily Mail.

Citeşte şi Un tânăr de 27 de ani a devenit homosexual în urma unui atac cerebral

După ce o parte a creierului a fost inundată de sânge, comportamentul bărbatului s-a modificat total. Astfel, el a început să doneze bani, mâncare şi băutură tuturor celor pe care îi întâlnea pe stradă, mai ales copiilor săraci din suburbiile oraşului în care locuieşte. Doctorii au reuşit să determine faptul că atacul cerebral a avut loc într-o regiune subcorticală care controlează gândirea la nivel înalt. Astfel, creierul lui nu mai poate face diferenţa între altruism şi egoism, lucruri care sunt extrem de importante în luarea deciziilor.

Deşi modificările de personalitate nu sunt un lucru neobişnuit, aceasta, în mod particular, este. Atacurile cerebrale pot avea numeroase modificări asupra comportamentului„, a declarat doctorul Larry Goldstein, care consideră că astfel de modificări sunt posibile.

Citeşte şi CAZ ŞOCANT. O femeie a suferit atac cerebral din cauza unei somaţii eronate de la Fisc

Potrivit declaraţiilor soţiei, fostul director a pierdut controlul averii sale, după ce a început să doneze bani în mod excesiv. Mai mult, el nu a mai vrut să se întoarcă la muncă, declarând că „viaţa trebuie trăită deoarece este prea scurtă”. În acelaşi timp, el recunoaşte că este conştinet de modificările suferite, dar după ce „a văzut moartea cu ochii”, vrea să îşi schimbe stilul de viaţă.