UiPath, primul unicorn românesc de pe Wall Street, concediază sute de oameni. Compensaţii de 30 milioane USD

UiPath, compania româno-americană listată la Bursa din New York, va concedia un număr suplimentar de angajați, aproximativ 6% din forța de muncă globală de 4.025 de persoane. Pe tot anul 2023, numărul de angajați de care se desparte UiPath este în jur de 450.

17 nov. 2022, 10:23
UiPath, primul unicorn românesc de pe Wall Street, concediază sute de oameni. Compensaţii de 30 milioane USD
UiPath, primul unicorn românesc de pe Wall Street, concediază sute de oameni

UiPath, primul unicorn românesc de pe Wall Street, concediază sute de oameni. În luna iunie, UiPath a demarat concedierea a 5% dintre angajații săi la nivel mondial, iar acum încă 6% din personalul său actual va fi disponibilizat. Astfel, UiPath se aşteaptă la cheltuieli cu restructurările de 30 de milioane de dolari, de la 15 milioane cât estimase în cel mai recent raport scrie Ziarul Financiar.

Citeşte şi: Declaraţie controversată a lui Daniel Dines, fondatorul UiPath: „Scriitorul meu favorit e Dostoievski, chiar dacă e rus”

Conform unui document recent transmis de UiPath către SEC (Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare), oamenii vor primi diverse compensații, prevăzute de legile locale și de contracte în caz de disponibilizare, cheltuielile din acest an ajungând la un total de 30 de milioane de dolari. Acesta este al treilea val de concedieri de la UiPath, după cel din 2019, când a renunțat la 400 de angajați, și cel din vara anului 2022, când compania a disponibilizat 210 oameni.

Grupul se aşteaptă la venituri de aproximativ 260 de milioane de dolari în T3, după ce prognozase anterior venituri cuprinse între 243 de milioane şi 245 de milioane de dolari. În medie, analiştii estimau un nivel de 247,1 milioane. Marți, 15 noiembrie 2022, acțiunile PATH au fost cotate la un preț maxim al zilei de 14 dolari, pe o tendință ușoară de creștere față de zilele trecute.

Citeşte şi: Daniel Dines, fondatorul UiPath: „Viaţa la terasă, în Bucureşti, e mai bună decât cea din San Francisco”

UiPath este prima companie fondată în România care a ajuns unicorn, adică o firmă evaluată la cel puțin un miliard de dolari în urma unor investiții obținute de la investitori de capital de risc, înainte de listarea la bursă, scrie Adevărul. Din aprilie 2021, UiPath a devenit prima companie înfiinţată în România care s-a listat pe Bursa de la New York.