UITĂ DE CODUL ROŞU DE CANICULĂ. Sunt zone în ţară unde sunt 11 grade Celsius. Cele mai răcoroase locuri din România FOTO

Chiar dacă în cea mai mare parte a ţării este sub vigoarea codului roşu de caniculă, cu temperaturi de până la 44 de grade celsius, sunt zone în ţară unde temperaturile sunt cu mult sub normalul acestei perioade. 

01 iul. 2017, 09:46

Mulţi români ar face aproape orice să scape de caniculă în această perioadă, mulţii iau drumul mării, alţii al muntelui. Norocoşi vor fi cei care au ales muntele şi vor poposi în zonele unde nu se înregistrează cod roşu de caniculă, ba mai mult, vremea este extrem de răcoroasă pentru această perioadă. În general, temperaturile mai mici sunt înregistrate în zonele mai înalte. 

Citeşte şi COD ROŞU DE CANICULĂ: Cea mai caldă zi de 1 iulie din istorie. INDICII DE CONFORT ŞI ULTRAVIOLETE, la cote alarmante

Cea mai rece vreme pentru luna lui iulie se înregistrează în zona Vlădeasa, aici la această ora sunt doar 11 grade cesius, potrivit meteoromania.ro. De asemenea, cei care se află în această perioadă în munţii Ţarcu sunt norocoşi. Acolo se înregistrează doar 14 grade celsius. 

Şi în munţii Călimani se înregistrează o temperatură numai bună, respectiv 17 grade celsius. Temperaturi de 18 grade celsius se înregistrează în mai multe zone din ţară, Oradea, Săcuieni, dar şi în Satul Mare. 


loading...