Ulei de cocos. Cât şi când trebuie să mănânci ca să creşti satietatea şi să-ţi echilibrezi hormonii

Ulei de cocos. Contine in procent de peste 90% grasimi saturate. Datorita procentului ridicat de acid lauric el este benefic pentru organism. De asemenea, uleiul de cocos are o concentratie ridicata de acizi grasi cu lant mediu. Acesti compusi activi au o actiune specifica in organism, care poate provoca o serie de reactii pozitive. Din punct de vedere nutritiv, uleiul de cocos este compus in cea mai mare parte din nutrientii existenti in nuca de cocos. Totodata, are o cantitate mica de vitamine si minerale.

11 ian. 2018, 21:40
Ulei de cocos. Cât şi când trebuie să mănânci ca să creşti satietatea şi să-ţi echilibrezi hormonii

Ulei de cocos – UTILIZARI

1. Ulei de cocos – bun pentu gatit

Este o grasime excelenta pentru gatit datorita faptului ca structura sa ramane intacta cand se incinge. Nu produce substante periculoase precum alte uleiuri de gatit.

1. Substitut pentru unt

Il poti folosi pentru a inlocui untul in diverse retete de la placinta pana la negresa si sosuri.

1. Ulei de cocos – extraordinar pentru vegani

Uleiul de cocos este un ingredient cheie in dietele vegane datorita faptului ca se solidifica la temperatura camerei si ofera o textura si un gust extraordinar.

1. Imbunatateste absorbtia nutrientilor

Adauga ulei de cocos la smoothies pentru a face nutrientii din fructe si legume mai usor de absorbit si a echilibra nivelul zaharului din sange. Daca mananci legume preparate la aburi, toarna peste ele ulei de cocos si sare de mare astfel incat vitaminele solubile sa fie si mai eficace.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.