Uleiul de palmier: de ce trebuie să-l eviţi

Uleiul de palmier este unul dintre cele mai utilizate uleiuri din întreaga lume, fiind folosit pe scară largă de la produse alimentare până la produse cosmetice. Dar totuși, există controverse cu privire la beneficiile pe care le are asupra sănătății.

25 mai 2017, 08:42
Uleiul de palmier: de ce trebuie să-l eviţi

Există două soiuri de ulei de palmier: cel obținut din fructe de palmier și cel obținut din semințele din fructe. Însă, ambele au cantități considerabile de grăsimi saturate și calorii.

În timp ce unii cercetători susțin că uleiul de palmier este sănătos, alte studii arată că prin folosirea uleiului la gătit pot fi dezvoltate mai multe probleme de sănătate. Ca să nu

Obezitate

Dacă ești predispusă la îngrășare, evită uleiul de palmier. Consumul zilnic de ulei de palmier crește riscul de obezitate.

Boli metabolice

Cantitatea mare de grăsimi saturate din uleiul de palmier crește riscul de boli metabolice, iar acidul palmitic va duce în scurt timp la o încetinire considerabilă a metabolismului.

Hipertensiune arterială

În timpul procesării, uleiul de palmier devine un pericol pentru sănătate. În plus, uleiul de palmier gătit este asociat cu numărul mare de persoane care suferă de hipertensiune arterială, potrivit studiilor.

7 utilizări mai puțin cunoscute a sării de bucătărie