Uleiuri esenţiale care ameliorează durerea infecţiei urechii

În perioada rece a anului este foarte posibil să suferi din pricina infecției urechii, însă poți alina durerile folosind uleiurile esențiale. Acestea sunt indicate datorită proprietăților antibacteriene și antimicrobiene care luptă împotriva infecțiilor, distrugând bacteriile.

11 ian. 2018, 09:32
Uleiuri esenţiale care ameliorează durerea infecţiei urechii

Atunci când vrei să folosești uleiurile esențiale trebuie să eviți să le introduci direct în canalul auricular. Aplică o picătură de ulei pe o bucată de vată pe care o vei introduce în ureche, însă nu foarte adânc, pentru a o putea scoate cu ușurință. De asemenea, poți combina uleiul esențial cu câteva picături de ulei de avocado sau jojoba, pe care le vei aplica în spatele urechii, masând ușor.

Ulei de usturoi
Acest ulei se recomandă în cazul infecțiilor urechii deoarece conține o cantitate mare de alicină și antioxidanți. Alicina, cea care este responsabilă de mirosul puternic al usturoiului este un compus care ajută la reducerea inflamației de la nivelul urechii. Antioxidanții ameliorează durerile și elimină bacteriile.

Ulei de arbore de ceai
Datorită proprietăților sale antibacteriene și totodată a agenților care luptă împotriva bacteriilor și a răspândirii germenilor, uleiul de arbore de ceai reduce rapid inflamația.

Ulei de oregano
Este unul dintre cele mai folosite uleiuri pentru tratarea infecțiilor urechilor. Poate fi folosit și atât pentru calmarea durerilor, cât și pentru a curăța blocajul urechilor.

Ulei de muștar
Uleiul de muștar reduce simptomele infecției de la nivelul urechii și vindecă țesuturile inflamate. Substanțele pe care le conține au proprietăți antiinflamatorii și antioxidante.

Ulei de busuioc
Acest ulei este recomandat pentru eliminarea bacteriilor și pentru a preveni apariția lor. Totodată, ajută și la reducerea durerii și a umflăturilor care pot apărea în urma infecției.

Combate dependenţa de cafea cu băuturi sănătoase