Uleiuri esenţiale care tratează durerile

Te-ai gandit vreodata sa tratezi durerile cu uleiuri esentiale. Aceste remedii naturiste pot calma durerile de spate, de burta sau durerile de dinti. Uite cateva uleiuri esentiale care trateaza durerile.

13 aug. 2014, 05:45
Uleiuri esenţiale care tratează durerile

Ulei esential de perisor (Gaultheria)

Uleiul esential de persior, antiinflamator prin excelenta, poate fi indicat in caz de dureri de spate, in cazuri de febra musculara, de entorese sau de intinderi. El este si antispasmodic si sedativ.

Pentru durerile de spate, amesteca 10 picaturi de ulei esential de perisor cu 5 picaturi de ulei esential de terebentina, 5 picaturi de ulei esential de lavanda si 15 ml de spuma de baie. Varsa amestecul in cada, sub robinetul din care curge apa calda.

Stai in cada 20 de minute. La iesire nu te mai clati, mergi direct in pat. Fa baie cu uleiuri esentiale cateva zile, pana cand durerile se calmeaza.

Pentru febra musculara, amesteca 5 ml de ulei esential de perisor cu 15 ml de ulei esential de arnica. Maseaza muschii durerosi cu 5-6 picaturi din acest amestec, de 3-4 ori pe zi.

Uleiul esential de persior nu trebuie folosit de catre femeile insarciante sau care alapteaza si de copiii mai mici de 3 ani.

CITEŞTE ŞI: Secretele uleiului de argan pentru frumuseţe

Ulei esential de menta

Uleiul esential de menta este recunoscut pentru tratarea durerilor de cap si pentru diferite traumatismee (de exemplu un deget prins in usa). Menta piperata este o planta antiinflmatoare, antiseptica si antispasmodica.

Pentru durerile de cap, maseaza tamplele si fruntea cu 2-3 picaturi de ulei esential de menta piperata.

In cazul accidenteleor si a socurilor, maseaza zona dureroasa cu ulei esential de menta. Acest remediu poate fi folosit doar pe zone restranse, nu trebuie folosit pe zone intinde de piele.

Uleiul esential de mentea nu trebuie folosit de catre femeile insarcinate sau care alapateaza si copiii mai mici de trei ani. Aveti grija la copiii care intra in contact cu uleiul esential de menta, sa nu isi bage degetul in ochi.

CITEŞTE ŞI: Adevărul despre uleiurile cosmetice

Ulei esential de lavanda

Uleiul esentila de lavanda favorizeaa relaxare si calmeaza durerile. El poate trata durerile de cap, gingivita sau durerile cauzate de arsuri.

Pentru migrena, inmoaie o batista in apa rece, stropeste-o cu cateva picaturi de ulei esential de lavanda si pune-o apoi pe frunte. Repeta operatiunea ori de cate ori este nevoie, si, daca vrei, pune si cateva picaturi de ulei esential de menta piperata.

Pentru gingivita, amesteca o picatura de ulei esential de lavanda, o picatura de ulei esential de helichrysum si 2 picaturi de ulei vegetal de trandafir muscat. Maseaza gingiile de 3 ori pe zi, timp de 4-7 zile.

Pentru arsurile pe suprafete mici din piele, pune 3 picaturi de ulei esential de lavanda pe o compresa si pune-o direct pe piele. Tamponeaza in fiecare minut pielea, apoi din ce in ce mai rar, pana cand durerea se estompeaza.

Uleiul esential de lavanda nu trebuie foloit de catre femeile insarcinate sau care alapteaza si de catre copiii mai mici de trei ani.

Citeste mai mult pe curademiere.ro