Ultima escrocherie pe Facebook. Atenţie mare, sunt afectaţi utilizatori din întreaga lume

Un nou malware, care este întâlnit sub forma unor clipuri, face furori pe Facebook, fapt pentru care orice s-ar întâmpla nu da click pe link-urile ce apar ca un video postat pe reţeaua de socializare în care este tăguit un prieten. De asemenea, se regăseşte şi sub forma unor mesaje trimise prin Facebook Messenger.

17 apr. 2016, 10:43
Ultima escrocherie pe Facebook. Atenţie mare, sunt afectaţi utilizatori din întreaga lume

Acest malware foloseşte titluri precum ‘My first video’, ‘My video’, ‘Private video’ sau o serie de caractere generate aleatoriu, iar odată ce ai dat click pe link şi se spune ce plugin-uri ar trebui instalate pentru a vedea clipul. Potrivit yoda.ro, dacă acela este instalat, wall-ul de pe Facebook este inundat cu clipuri false în care sunt tăguiţi prietenii.

Malware-ul are alte funcţii însă, poate adaugă prieteni, poate crea pagini de Facebook, poate distribui, edita sau ascunde postări sau să dea unfollow – cei de la ESET spun însă că aceste setări nu sunt încă active.

Momentan, acest malware ţinteşte doar utilizatorii de Chrome iar cei de la ESET au detectat amenitarea de peste 10.000 de ori în ultima săptămâna, find afectaţi utilizatori din întreagă lume.