Ultimele fotografii cu NICOLAE CEAUSESCU înainte de a fi executat. GALERIE

O fotografie cu Nicolae Ceauşescu, făcută cu patru luni înainte de căderea sa de la putere, circulă pe rețelele de socializare

18 dec. 2014, 18:40

Fotograful Peter Turnley a postat pe contul său de Facebook o fotografie cu Nicolae Ceauşescu, unde dictatorul afișează o atitudine de… model. 

„În august 1989, m-am dus la România cu alți doi jurnaliști de la Newsweek care au facut un interviu în exclusivitate cu Nicolae Ceaușescu, unul dintre cei mai nemiloşti dictatori ai secolului XX, care a condus România cu un pumn de fier timp de multe decenii. După acest interviu, l-am întrebat pe Ceaușescu dacă aș putea să-i fac un portret pentru Newsweek Magazine. Acest om care a intimidat cetățeni români atât de mult timp nu vorbea limba engleză, dar putea înțelege franceza, deși el însuşi nu putea vorbi bine. I-am spus că vreau să-l fotografiez afară din vila sa din Snagov. Ne-am plimbat și următoarea oră am vorbit cu acest om, spunându-i cum vreau să fac acest lucru iar el a ascultat toate cererile mele. Am mers la un dig lângă un iaz, iar el a luat această poziție, care a fost atât de revelatoare pentru personalitatea sa”, a scris Peter Turnley pe contul său.