Ultima modă în OCCIDENT. CAFENELELE MORŢII, locul în care oamenii se întâlnesc şi… FOTO

Cafenelele morţii au fost create de un sociolog elveţian şi acum au luat amploare în toată lumea. Aceste locuri oferă oamenilor prilejul de a se aduna şi a discuta despre moarte, într-o atmosferă pozitivă.

04 feb. 2015, 06:32
Ultima modă în OCCIDENT. CAFENELELE  MORŢII, locul în care oamenii se întâlnesc şi… FOTO

Până acum, peste 1.400 de astfel de întâlniri au fost până acum organizate în 26 de ţări, în cursul a trei ani. Recent a fost lansat şi un website dedicat acestui fenomen, potrivit Fox News.

Astfel, într-o atmosferă senină, adesea voioasă, oamenii se întâlnesc la o cafea şi o prăjitură şi discută despre probleme precum moartea naturală sau sinuciderea asistată medical, despre felul în care ar dori să fie păstraţi în amintire de ceilalţi, despre ceea ce se întâmplă cu oamenii când mor sau pur şi simplu despre teama de moarte.

Citeşte şi Există sufletul? Iată răspunsul unui neurochirurg

Sociologii consideră că acest fenomen a apărut concomitent cu schimbările care au avut loc în societatea de tip occidental unde oamenii se călăuzesc din ce în ce mai puţin pe principii religioase şi ajung să realizeze perspectiva de a muri singuri.

Acesta este şi motivul pentru care trebuie găsite noi căi de abordare a acestor situaţii, atât la nivel individual, cât şi la nivelul familiei şi al societăţii. La aceste întruniri, la care participă şi oameni de vârstă înaintată, pot atenua teama de moarte şi pot conduce la găsirea unor noi moduri de a privi aceste chestiuni dificile.