Ultima modă la petreceri: CARICATURILE. Vezi cât costă să îţi răsfeţi invitaţii cu câte un desen haios

Un meniu bogat într-un restaurant de lux, cântăreţi în vogă, balerine, magicieni, tort şi artificii, nu mai reprezintă reţeta perfectă pentru o nuntă, botez sau orice altă petrecere. Gazdele au început să apeleze şi la caricaturişti pentru a-şi face invitaţii să se simtă şi mai bine şi să îndese în plic sau să "investească" în cadou o sumă cât mai consistentă.

28 ian. 2014, 09:10

Ultima modă la petrecerile unde banii nu prea sunt o problemă este aceea a caricaturiştilor. Mirii, părinţii micuţului botezat sau sărbătoritul angajează un caricaturist, care nu va avea linişte până ce nu va smulge şi ultimului invitat un zâmbet cu caricatura făcută.

„Aduc la cunoştinţa publicului faptul că declar război PLICTISULUI de la petreceri, evenimente, nunţi, botezuri!. Declar pe propria răspundere faptul că voi lupta în continuare cu toată fiinţa mea şi nu mă voi da în lături de la nimic până ce ZÂMBETUL nu va fi eliberat de către toţi participanţii”, se jură Adrian Bighei, caricaturist, pe site-ul propriu, caricaturasunt.eu.

Caricaturile iau locul mărturiilor

Ideea de a face caricaturi a venit atunci când s-a realizat că locul mărturiilor ar putea fi luat de desenele super-haioase. „M-am gândit că mărturiile, micul cadoul făcut de miri pentru invitaţi, ar putea fi înlocuite cu o caricatură. Am propus şi ideea a mers”, a spus pentru RomaniaTV.net, Adrian Bighei, unul dintre cei mai buni caricaturişti din ţară.

Cât costă caricaturistul

Ca preţ, pentru a-şi bucura oaspeţii, gazdele trebuie să se pregătească cu câteva mii de lei. „Pentru o nuntă, botez, petrecere cu câteva zeci de invitaţi preţul este de 400-500 de euro. Pentru aceşti bani toţi invitaţii vor beneficia de câte o caricatură haioasă„, a spus Adrian Bighei.

Un caricaturist angajat la un eveniment nu va avea timp de relaxare. „Aproximativ 80, chiar 100 de caricaturi le fac în aproximativ 4-5 ore. Este mai greu cu femeile, pentru că au păr mai mult. Cel mai uşor, cele mai rapide caricaturi sunt cele ale oamenilor cu chelie”, a amintit Adrian Bighei.

Cerere în creştere pentru nunta cu caricaturi

Ideea de a aduce un caricaturist la nunţi prinde foarte bine. „Anul trecut am înregistrat o creştere a cererii de peste 50%. Anul trecut am fost invitat la 30-40 de nunţi. Şi nu sunt singurul care face aşa ceva”, a mai spus Adrian Bighei, adăugând că în acest an a fost chemat chiar şi la două petreceri într-o zi.