Ultima oră: a fost găsit mort în celulă, s-a spânzurat cu un cearşeaf

Un deţinut care a ţinut prima pagină în Brazilia după ce a încercat să evadeze din închisoare deghizat într-o tânără cu ajutorul hainelor fiicei sale, a fost găsit mort în celulă, au anunţat autorităţile penitenciare, relatează AFP.

08 aug. 2019, 06:47
Ultima oră: a fost găsit mort în celulă, s-a spânzurat cu un cearşeaf

Clauvino da Silva, în vârstă de 42 de ani, a încercat sâmbătă, în zadar, să iasă pe poarta principală a unei închisori de la Rio de Janeiro, purtând o mască de silicon, o perucă cu părul lung şi haine aparţinând fiiceisale în vârstă de 19 ani, care tocmai îl vizitase. 

Deţinutul ispăşea o pedeapsă de 73 de ani de închisoare, după ce a fost găsit vinovat de trafic de droguri.

Fiica sa a fost arestată, dar şi alţi şapte vizitatori ai închisorii.

La trei zile după eşecul tentativei sale de evadare, Clauvino da Silva, un membru al gangului Comando Vermelho (comandoul roşu), a fost găsit mort în celula sa, într-o închisoare de înaltă securitate.

”Deţinutul pare că s-a spânzurat cu un cearşeaf”, au anunţat autorităţile penitenciare într-un comunicat, adăugând că o anchetă a fost deschisă în vederea stabilirii circumstanţelor decesului.

Săptămâna trecută, o înfruntare între deţinuţi membri ai unor facţiuni rivale care fac trafic cu droguri s-a soldat cu 58 de morţi în statul Para (nord), unul dintre cele mai sângeroase masacre din istoria închisorilor braziliene.