TAXA AUTO 2019. Când îşi vor primi românii banii timbrul de mediu. Ministrul Finanţelor a făcut anunţul

Termenul limită până la care românii își vor primi înapoi banii pe taxa auto a fost anunțat de ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, în contextul avizelor trimise de Comisia Europeană.

09 feb. 2019, 05:40
TAXA AUTO 2019. Când îşi vor primi românii banii timbrul de mediu. Ministrul Finanţelor a făcut anunţul

Termenul iniţial pentru restituirea taxei speciale pentru autoturisme şi autovehicule, a taxei de poluare, a taxei pentru emisiile poluante şi a timbrului de mediu, era luna decembrie a anului trecut.

Citeşte şi TAXA AUTO 2019. Veşti bune pentru proprietarii de maşini, anunţul făcut de ministrul Finanţelor

Însă, Guvernul a decis extinderea termenului limită cu şase luni. Potrivit Ordonanţei de Guvern nr. 114/2018, noul termen este 30 iunie 2019, deşi Comisia Europeană a trimis un aviz prin care soma statul român să acţioneze rapid.

„Taxa auto este o obligaţie pe care statul român trebuie să şi-o onoreze, s-au luat banii oamenilor, de-a lungul timpului, nejustificat, şi sumele trebuie să fie rambursate. Am pus în legea bugetului un termen mai larg, final de iunie 2019, dar o sa fie mai devreme”, promite Teodorovici.

„Cum va fi bugetul, într-o săptămână sau două, imediat se fac deschiderile şi oamenii vor primi banii într-un timp cât mai scurt”, a explicat ministrul.

Un total de 1,3 miliarde de lei a ajuns înapoi în conturile proprietarilor de vehicule care plătiseră cele patru taxe. Suma restantă este de 6,5 miliarde de lei.

În total, aproximativ 7 milioane de români au primit sau au de primit banii înapoi.

Comisia Europeană a solicitat rambursarea taxelor de înmatriculare a autoturismelor în următoarele două luni, considerând această taxă un abuz.

În caz contrar, România riscă aplicarea procedurii de infringement din partea Comisiei Europene.