TAXA AUTO 2019. Când îşi vor primi românii banii timbrul de mediu. Ministrul Finanţelor a făcut anunţul

Publicat: Sâmbătă, 09 Februarie 2019 07:40 // Actualizat: Sâmbătă, 09 Februarie 2019 07:40 // Sursa: romaniatv.net

Termenul limită până la care românii își vor primi înapoi banii pe taxa auto a fost anunțat de ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, în contextul avizelor trimise de Comisia Europeană.

Foto: a1.ro

Termenul iniţial pentru restituirea taxei speciale pentru autoturisme şi autovehicule, a taxei de poluare, a taxei pentru emisiile poluante şi a timbrului de mediu, era luna decembrie a anului trecut.

Citeşte şi TAXA AUTO 2019. Veşti bune pentru proprietarii de maşini, anunţul făcut de ministrul Finanţelor

Însă, Guvernul a decis extinderea termenului limită cu şase luni. Potrivit Ordonanţei de Guvern nr. 114/2018, noul termen este 30 iunie 2019, deşi Comisia Europeană a trimis un aviz prin care soma statul român să acţioneze rapid.

„Taxa auto este o obligaţie pe care statul român trebuie să şi-o onoreze, s-au luat banii oamenilor, de-a lungul timpului, nejustificat, şi sumele trebuie să fie rambursate. Am pus în legea bugetului un termen mai larg, final de iunie 2019, dar o sa fie mai devreme", promite Teodorovici.

„Cum va fi bugetul, într-o săptămână sau două, imediat se fac deschiderile şi oamenii vor primi banii într-un timp cât mai scurt", a explicat ministrul.

Un total de 1,3 miliarde de lei a ajuns înapoi în conturile proprietarilor de vehicule care plătiseră cele patru taxe. Suma restantă este de 6,5 miliarde de lei.

În total, aproximativ 7 milioane de români au primit sau au de primit banii înapoi.

Comisia Europeană a solicitat rambursarea taxelor de înmatriculare a autoturismelor în următoarele două luni, considerând această taxă un abuz.

În caz contrar, România riscă aplicarea procedurii de infringement din partea Comisiei Europene.

1 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
09 feb 09:05
Răspunde | Votează email 0 email
CEtatean
Aceasta restituire trebuie facuta in integrum ,adica ceice au platit sa primeasca sumele cuvenite in cont fara sa fie nevoie de cerere.
Asa functioneaza un stat corect.
Fiecare roman are de platit impozit iar diferentele sa ramana in contul impozitelor viitoare,in modul acesta statul nu efectueaza o plata suplimentara si nici cheltuieli suplimentare!
1
EUR
4.7619
RON
24 Feb
noapte -6 °
zi 3 °
Ultimele joburi adaugate
24 H