Ultima oră! Cod galben de vânt în București. Spre seară sunt șanse de ploaie

Anunț de ultimă oră de la ANM. Cod galben de vânt pentru București și în aproape toată țara. Doar șase județe nu se află sub atenționare.

08 oct. 2023, 12:21
Ultima oră! Cod galben de vânt în București. Spre seară sunt șanse de ploaie

Meteorologii au transmis un anunț de ultim moment. Capitala se află sub cod galben de vânt până duminică seară, la ora 23.00.

În plus, spre seară, sunt șanse de ploi slabe, anunță ANM. De asemenea, codul galben este valabil aproape în toată țara, cu excepția a șase județe, așa cum puteți urmări în harta de mai jos.

Vremea va deveni vântoasă, astfel încât mai ales după-amiaza și la începutul nopții vântul va avea intensificări
temporare, cu rafale în general de 55…60 km/h. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre seară, când va crește probabilitate pentru ploi slabe. Temperatura maximă se va situa în jurul a 27 de grade.

Cod galben în aproape toată țara

În intervalul menționat, vor fi perioade în care vântul va avea intensificări în est și sud, apoi și în centru și
vest, cu viteze de 55…65 km/h și local peste 70 …80 km/h îndeosebi în sud-estul țării. La munte vor fi rafale de
80…90 km/h, iar în Carpații Meridionali și de Curbură, la altitudini de peste 1700 m, în general de 100…110 km/h.

Cum va fi vremea luni, 9 octombrie

TARA

Valorile termice vor scãdea şi în jumãtatea sudicã, astfel încât la nivelul întregii ţãri se vor situa sub normele caracteristice perioadei. Pe parcursul zilei cerul va fi variabil spre mai mult senin, dar noaptea va avea înnorãri în majoritatea regiunilor şi va ploua slab local în nord-vestul şi pe arii restrânse în centrul şi nordul ţãrii, iar în nordul Carpaţilor Orientali, la altitudini mari, vor fi posibile precipitaţii mixte. Vântul, diminuat în intensitate faţã de intervalul anterior, va mai avea intensificãri pe crestele montane, cu rafale de peste 70…80 km/h şi pe alocuri, ziua, în regiunile estice. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 şi 19 grade, iar cele minime între 2 şi 12 grade, izolat mai scãzute în estul Transilvaniei. Dimineaţa şi noaptea, îndeosebi în depresiuni, vor fi condiţii de ceaţã.

BUCURESTI

Valorile termice vor scãdea semnificativ faţã de intervalul anterior, astfel încât se vor situa sub normele caracteristice perioadei. Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorãri în a doua parte a nopţii, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 18…19 grade, iar cea minimã de 4…7 grade.

CITESTE SI: 2023, pe cale să devină cel mai cald an înregistrat vreodată. Meteorologii anunță temperaturi și ploi de vară pentru perioada următoare