Ultima oră! Gheorghe Dincă urmează să facă testul poligraf

Ultima oră! Gheorghe Dincă urmează să efectueaze testul poligraf. Anunţul a fost făcut de Alexandru Cumpănaşu în cursul serii de luni la România TV.

05 aug. 2019, 15:49
Ultima oră! Gheorghe Dincă urmează să facă testul poligraf

Apar informații noi în cazul crimelor din Caracal. Procurorii au luat o decizie de ultimă oră. Criminalul din Caracal urmează să efectueze testul poligraf în cursul zilei de marţi. Anunţul a fost făcut de Alexandru Cumpănaşu la România TV.

„Sunt suficiente bâlbe care mă fac să cred că există mult mai multă lume implicată, nu doar acest monstru căruia îi mai revine memoria. Nu e vorba că nu am încredere în anchetatori, sunt acum profesioniști, dar până acum au fost încălcări ale procedurilor și bâlbe încât evident că ai dubii cât casă în special în ceea ce îl prioveste pe Dincă. 
Odată spune una, apoi vine și spune că a aruncat-o acolo. Cum a avut acces acest polițist să stea de vorba fără a fi supravegheat? L-a vrăjit? Sunt atât de multe lucruri în neregulă. Am sufieciente probe că nu au făcut verificările de rutină în piste concrete date către DIICOT, Parchetul General, MAI”, a spus Cumpănaşu la România TV.

 „Ştiu că se va duce mâine. Mâine va fi testat cu testul poligraf, dar l-au plimbat la București 5 zile ca s[ nu facă cercetarea și au descoperit deodată și fire de p[r și sânge. L-au ținut aici să vadă dacă e sănătos la cap. Mâine va fi testul poligraf să vedem dacă minte sau nu”, a mai spus Cumpănaşu.

Acuzaţii dure făcute de Cumpănaşu cu privire la Gheorghe Dincă

„Cred că acest om primește niște indicații din când în când. O dată când a recunoscut brsuc crimele în urmă acelei discuții ilegale, pe de altă parte cred că din când în când mai primește câte o indicație să mai recunoască câte o crimă și să ne îndepărteze de rețea. Asta e părerea mea, dar e o speculație, nu o probă”, a mai a mai spus unchiul Alexandrei.

Informaţii cu privire la efectuarea testului poligraf au apărut încă de săptămâna trecută, atunci când procurorul şef al DIICOT, Felix Bănilă  a anunţat că Gheorghe Dincă a acceptat efectuarea testului poligraf.

Purtătorul de cuvânt al DIICOT, Mihaela Porime, a declarat, luni, că anchetatorii au găsit, în pădurea de lângă Caracal, fragmente osoase arse şi cenunşă, care erau într-un sac şi care vor fi analizate. Potrivit acesteia, Gheorghe Dincă susţine că a ucis-o pe Luiza Melencu în ziua răpirii şi că rămăşiţele îi aparţin acesteia.

„S-au continuat cercetările la locuinţa inculpatului şi a avut loc o conducere în teren cu inculpatul, unde acesta a declarat că a abandonat un sac care conţinea fragmente osoase arse şi cenuşă. Aceasta trebuie să fie cernută pentru a vedea ce resturi mai sunt acolo. (…) Din declaraţia sa, el aşa a declarat că este trupul Luizei. Până nu avem rezultatele de laborator, nu ne putem pronunţa”, a declarat purtătorul de cuvânt al DIICOT.

Mihaela Porime a mai spus că „sunt ridicate în fiecare zi urme criminalistice care urmează să fie procesate”.

Potrivit acesteia, Gheorghe Dincă a susţinut că a folosit aceeaşi metodă ca în cazul Alexandrei şi că agresiunea s-a produs tot în locuinţa sa.

Purtătorul de cuvânt al DIICOT a precizat că, până la acest moment, nu sunt indicii că ar fi mai multe victime şi nici că Gheorghe Dincă ar fi avut complici.

Până acum nu a fost găsit telefonul Luizei.

Dincă susţine că ar fi ucis-o pe fată în ziua în care a răpit-o, iar până în acest moment nu se ştie dacă acesta a şi violat-o, potrivit declaraţiilor reprezentantului DIICOT.

Avocatul familiei Luizei Melencu, Tonel Pop, a declarat, după cercetările făcute într-o pădure de lângă Caracal, că „există date că există o victimă”, însă nu se ştie cine este, acest lucru urmând a fi stabilit după analiza ADN. „Omul acesta spune anumite adevăruri, dar şi minte foarte mult, că este învăţat cum să mintă. De data asta a spus ceva adevărat”, a spus avocatul, despre Gheorghe Dincă.

Anchetatorii au găsit rămăşiţe umane într-o pădure de lângă Caracal, unde Gheorghe Dincă a susţinut că ar fi aruncat părţi din trupul Luizei Melencu, au precizat anterior surse din cadrul anchetei.