ULTIMA ORĂ: persoanele vaccinate scapă de carantină, în cazul în care intră în contact cu o persoană infectată

Directoarea Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP, Adriana Pistol, a declarat luni, într-o conferință de presă la Guvern, că românii care se vaccinează împotriva COVID-19 nu vor mai trebui să stea 14 zile în carantină dacă intră în contact direct cu un bolnav COVID-19.

12 ian. 2021, 16:48
ULTIMA ORĂ: persoanele vaccinate scapă de carantină, în cazul în care intră în contact cu o persoană infectată

ULTIMA ORĂ! Definiţia contactului direct va fi modificată astfel încât cei care s-au vaccinat să nu mai trebuiască să fie carantinaţi, dacă intră în contact cu o persoană infectată cu SARS-COV-2, a declarat Adriana Pistol, directoarea Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP.

„E logic ca o persoană vaccinată şi sănătoasă imunologic nu avem de ce să o mai carantinăm. Se vor mai relaxa unele tipuri de măsuri”, a declarat marţi Adriana Pistol.

ULTIMA ORĂ: Valeriu Gheorghiţă anunţă când va începe vaccinarea profesorilor

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-covid în România, a anunţat că personalul din învăţământ este inclus în etapa a doua de vaccinare, care va începe la data de 15 ianuarie.

„Personalul din învățământ este inclus în etapa a doua de vaccinare. Fiecare când dorește să se vaccineze, poate face acest lucru, se înscrie. Numărul estimat al persoanelor de peste 65 de ani este de peste 3.8 milioane, dacă adăugăm și pe cei cu boli cronice ajungem la 5 miliaone, dacă vorbim de un procent de acceptare de 50%  ajungem undeva la 2,5 milioane”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Coordonatorul campaniei de vaccinare în România a precizat că cei care desfășoară activități esențiale se pot programa prin intermediul angajtorilor.

„Pentru persoanele care desfășoară activități esențiale programările le face angajatorul. Agenția europeană a validat pachetul de cele 6 doze. De mâine se reactualizează stocurile. În loc de cinci doze o să avem șase.

Campania a doua de vaccinare începe din data de 15, după ora trei. Vor intra persoanele cu riscuri și persoanele care desfășoară activități esențiale.”, a adăugat Gheorghiţă.

Citeşte şi: Radu Ţincu, medic primar la ATI Floreasca, despre moartea lui Bogdan Stanoevici: „Un pacient intubat, în stare gravă, are toate riscurile de a se contamina şi cu infecţii nosocomiale”