Ultima şedinţă înainte de vacanţa electorală. Plenul Senatului, suspendat din lipsă de cvorum

Şedinţa plenului Senatului de miercuri a fost suspendată din lipsă de cvorum după ce liderul senatorilor liberali, Puiu Haşotti, a solicitat verificarea numărului senatorilor prezenţi în sala de şedinţă.

01 oct. 2014, 10:01
Ultima şedinţă înainte de vacanţa electorală. Plenul Senatului, suspendat din lipsă de cvorum

În urma verificării electronice, preşedintele de şedinţă, social-democratul Ioan Chelaru, a constat că în sala plenului sunt prezenţi 63 de senatori, nefiind întrunit astfel cvorumul necesar lucrărilor.

Totodată, liberalul Puiu Haşotti a ţinut să atragă atenţia că în şedinţa de miercuri a plenului Senatului au fost adoptate 20 de ordonanţe şi ordonanţe de urgenţă ale Guvernului şi doar cinci propuneri legislative şi proiecte de lege.

‘Prin sârguinţa Guvernului sau a Senatului s-a făcut astăzi să adoptăm aşa: şapte ordonanţe de urgenţă, 13 ordonanţe, două proiecte şi trei propuneri legislative. Vedeţi şi dvs. cam cum se guvernează’, a spus Haşotti.

În replică, Chelaru a susţinut că, din motive care ţin de termene, ‘ordonanţele intră mai repede la judecata Parlamentului, iar propunerile legislative un pic mai greu’.

CITEŞTE ŞI DISPUTE la Senat pe vacanţa electorală: „Suspendaţi indemnizaţiile!” „Nu pleacă nimeni în vreo zonă însorită!”