ULTIMA SLUJBĂ a Papei Benedict al XVI-lea. Zecii de mii de credincioşi s-au adunat la Vatican

Publicat: Duminică, 24 Februarie 2013 13:35 // Actualizat: Duminică, 24 Februarie 2013 13:36 // Sursa: România TV

Zeci de mii de oameni s-au strâns în Piaţa San Pietro de la Vatican, unde are loc ultima slujbă oficiată de Papa Benedict al XVI-lea. Suveranul Pontif rosteşte tradiţionala predică şi binecuvântare de după liturghia de duminică.

Foto: România TV

Autorităţile din Roma au anunţat că au luat măsuri de siguranţă pentru acest eveniment. Peste 100 de poliţişti vor fi tot timpul în alertă, în timp ce două spitale şi sute de voluntari sunt pregătiţi să ajute pelerinii, în cazul în care va fi vreun incident.

În urmă cu o săptămână, Suveranul Pontif le-a transmis un mesaj emoţionant credincioşilor, pe care i-a îndemnat să renunţe la orgoliu şi la egoism.

Suveranul Pontif se va retrage din funcţie pe 28 februarie. El va părăsi cu un elicopter Palatul Apostolic de la Vatican şi va merge la reşedinţa de vară a suveranilor pontifi. Va sta aici două luni, iar apoi se va muta într-o mică mânăstire din incinta Vaticanului, unde îşi va petrece restul vieţii.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
24 feb 14:22
.../> … View article:  ULTIMA SLUJBĂ a Papei Benedict al XVI-lea. Zecii de mii de credincioşi s-au adunat la Vatican Tags: ...
1
EUR
4.7764
RON
06 Dec
noapte -3 °
zi 8 °
Ultimele joburi adaugate
24 H