Ultima zi de depunere a cererilor pentru Euro 200

O zi mai au la dispoziţie elevii care îşi doresc să obţină bani de la Guvern pentru achiziţionarea unui computer.

20 apr. 2015, 15:49
Ultima zi de depunere a cererilor pentru Euro 200

Elevii şi studenţii care doresc să obţină cei 200 de euro pentru achiziţionarea unui calculator nou şi îndeplinesc condiţiile impuse de minister trebuie să depună o cerere la unitatea de învăţământ la care sunt înscrişi până cel târziu 21 aprilie.

Până pe 19 mai, vor fi efectuate anchete sociale, iar cererile depuse vor fi evaluate de comisiile constituite în acest sens.

Lista cu solicitanţii eligibili va fi afişată până pe 31 mai, urmând ca după 1 iunie să fie afişată şi lista beneficiarilor. Aceştia pot ridica bonurile valorice în perioada 24 iunie – 30 iulie, iar calculatoarele pot fi achiziţionate până cel târziu la 31 august.

Anul trecut, cu 850 de beneficiari, judeţul Vaslui s-a numărat printre judeţele cu cele mai multe solicitări, după Iaşi, unde s-au înregistrat 1.332 de cereri şi Suceava, unde s-au înregistrat 1.011 cereri. Majoritatea elevilor care beneficiază de acest program sunt din mediul rural. Atât părinţii, cât şi elevii, sunt multumiţi că primesc cei 200 de Euro pentru a cumpăra un calculator, cu atât mai mult cu cât posibilităţile financiare ale familiilor nu permit astfel de investiţii, iar noţiunile elementare de utilizare a calculatorului sunt indispensabile în contextul actual.

Programul „Euro 200″ se derulează anual începând din 2004, iar prin acest program statul acordă ajutor financiar în vederea stimulării achiziţionării de calculatoare.

Beneficiari sunt elevii şi studenţii învăţământului de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu venituri brute lunare de maximum 150 de lei pe membru.Stabilirea numărului de beneficiari se va face în limita sumei alocate acestui program, cuprinsă în bugetul Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice.