Ultimatum de la Donald Trump: în 18 luni trebuie să părăsească SUA

Publicat: Marţi, 09 Ianuarie 2018 06:07 // Actualizat: Marţi, 09 Ianuarie 2018 06:07 // Sursa: romaniatv.net

Peste 200.000 de persoane provenite din El Salvador sunt obligate să părăsească Statele Unite în următoarele 18 luni, sau să îşi schimbe statutul de imiranţi, a anunţat, luni, Departamentul pentru Securitate Internă (DHS) al SUA, informează site-ul cotidianului The Guardian.

Administraţia Donald Trump vrea ca imigranţii din El Salvador să părăsească SUA în 18 luni. Anunţul a fost făcut în pofida eforturilor făcute de către reprezentanţii imigranţilor şi de Guvernul din El Salvador de a convinge Administraţia Donald Trump să continue să ofere imigranţilor Statutul Temporar Protejat (TPS), care îi proteja pe aceştia de deportare, încă din 2001.

"Sunt americani în tot, mai puţin în acte. Acum, Administraţia Trump încearcă să îi trimită înapoi într-o ţară scufundată în corupţie, violenţă şi guvernare slabă", a declarat Frank Sharry, director executiv al grupului America’s Voice Education Fund.

El Salvador este a patra ţară de luna aceasta care pierde protecţia programului TPS.

TPS este un program apărut în anul 1990 care ajută persoanele imigrante din ţări aflate sub conflict, sau care au suferit dezastre naturale, să nu fie deportate din Statele Unite.

Departamentul pentru Securitate Internă a argumentat că decizia de a retrage statutule protecţie a fost luată deoarece El Salvador nu se mai află în aceleaşi condiţii ca înainte. Deşi statul a reuşit să repare o mare parte din pagubele provocate în urma cutremurului din 2001, în prezent înfruntă probleme economice.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
criza imigrantilor Donald Trump Salavdor SUA TPS
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8398
RON
04 Jun
noapte 10 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H