Ultimele clipe ale Zinei Dumitrescu, înainte să moară în azilul din Snagov

A murit "mama modei romanesti". Inima Zinei Dumitrescu a cedat joi, la varsta de 82 de ani. Un stop cardiac, spun medicii, care au depus toate eforturile s-o resusciteze timp de o ora, dar, fara rezultat. Marea creatoare de moda s-a stins in camera ei, in azilul in care locuia de sapte ani.

28 mart. 2019, 18:50
Ultimele clipe ale Zinei Dumitrescu, înainte să moară în azilul din Snagov

„Ma bucur ca am avut parte de o asa viata si ca am putut sa am o astfel de viata. As dori la toata lumea sa aiba viata pe care am avut-o eu”, spunea Zina Dumitrescu in urma cu ceva timp.

A trait cu patos si s-a dedicat pasiunii pentru moda. A iubit oamenii si viata si a facut tot posibilul sa arate lumii ca nimic nu o poate dobori. Si in ultimele clipe, Zina Dumitrescu ar fi spus ca viata este frumoasa.

„O intrebam mereu daca are vreo problema, daca o pot ajuta cu ceva, si dansa spunea intotdeauna ca nu are nicio problema, ca se simte foarte bine, dar eu stiam ca nu e adevarat”, declara Ion Casian, directorul azilului.

Zina Dumitrescu a ales sa le ascunda apropiatilor singura parte urata a vietii, moartea.

„Astazi a stat in camera la ea, singura. Se uita la televizor si a spus ca vrea sa manance in camera. I-am dus mancarea in camera, dar nu a servit absolut nimic”, spune Ion Casian, directorul azilului.

Cele mai fericite zile, pentru Zina Dumitrescu, erau cele in care fiul reusea sa ajunga sa o viziteze.

In ultima perioada venea mai des, spun oamenii. Ar fi inseninat-o sau i-ar fi oferit pacea sufleteasca de care avea nevoie.

Creatoarea de moda Zina Dumitrescu, inmormantata la Cimitirul Bellu

Joi, mama modei romanesti s-a stins, in liniste, in somn, in camera ei.

Zina Dumitrescu avea 82 de ani. Si-o viata plina de succese in spate, pe scena. A dat tot ce-a avut pentru a ghida tinerii creatori pe treptele cele mai inalte ale modei internationale. Pe Romanita Iovan a descoperit-o cand era doar un tanar model.

„Eram o mana de fete. Se punea cumva in mintea noastra incurajandu-ne sa fim naturale, sa nu ne panicam, sa nu ne impiedicam. I-a placut intotdeauna sa simta viata, sa traiasca frumos si ne-a invatat si pe noi sa facem lucrul acesta. Acelasi lucru ne-a sfatuit pe toti sa facem la ultima intalnire cu publicul, acum zece zile” – Romanita Iovan

Trei casnicii a avut. Prima a inceput-o la 19 ani si pe toate le-a trait diferit.

Zina Dumitrescu s-a nascut in 1936, in Republica Moldova. Inca din liceu a inceput sa lucreze la una din cele mai cunoscute case de mode din Bucuresti – Casa de Moda Venus. A creat zeci de colectii recunoscute in toata lumea.

Mama modei romomanesti va fi inmormantata la Cimitirul Belu din Capitala