Ultimele cuvinte ale celebrităţilor: Vorbe de duh ale unor oameni care au făcut istorie GALERIE FOTO

Înaintea morţii, oamenii simt nevoia, mai mult decât oricând, să lase câte o vorbă urmaşilor lor. Iată câteva dintre ultimele cuvinte rostite de oameni faimoşi, care au intrat în istorie.

06 iul. 2014, 11:36

Jack Daniel (1850-1911): A fost un faimos american producător de whiskey şi fondator al distileriei care-i poartă numele, Jack Daniel’s . Celebra lui băutură alcoolică nu şi-a pierdut prestigiul nici astăzi. Se spune că Jack Daniel ar fi murit în urma unei infecţii. Apropiaţii au spus că ultimele sale cuvinte rostite înainte de a închide ochii au fost: „Un ultim pahar, vă rog”... Evident, era vorba despre un pahar cu whiskey.

Karl Marx (1818-1883): Celebrul filosof, economist şi politolog german a rămas în istorie cu binecunoscutele sale lucrări , „Manifestul Comunist” (1848) şi Capitalul (1867). Dar puţini ştiu ce a rostit el înainte de a muri.  Marx a părăsit această lume spunând că  „Ultimele cuvinte sunt numai pentru nebunii care nu au spus destule”.

Walt Disney (1901-1966): Celebrul magnat american care a îmbrăţişat o carieră artistică este cunoscut nu pentru averea lui ci mai ales ca fiind producătorul desenelor animate ce au încântat şi încântă încă generaţii după generaţii de oameni, de la mic, la mare. 

Vezi şi Schemă EXCEPŢIONALĂ, copiată din desene animate. Golul e mai frumos decât al căpitanului Tsubasa VIDEO

Prodigioasa lui carieră i-a adus nu mai puţin de 22 de Premii Oscar, patru Oscaruri de Onoare şi şapte premii Emmy. Fumător înrăit, care „suda” ţigările, Walt Disney a făcut cancer pulmonar şi s-a stins din viaţă  în decembrie, 1966. Cu ultimele resurse, Walt Disney a scris pe o bucată de hârtie, înaintea morţii, un mesaj misterios, „Kurt Russel”, al cărui mister nu a fost dezlegat nici de cel căruia îi era adresat.

John Adams (1735-1826): A fost cel de-al doilea preşedinte al Statelor Unite. Cu mai puţin de o lună înaintea morţii sale. Adams a făcut următoarea declaraţie ce a rămas celebră, despre destinul Statelor Unite ale Americii: ” Vă adresez cele mai bune urări de fericire şi bucurie pentru ziua în care se va împlini cea de-a 50-a aniversare de la naşterea sa (a SUA), de la independenţa Statelor Unite: o memorabilă epocă din analele rasei umane, destinată istoriei viitoare ce va scrie pagini albe sau negre, după cum se fa folosi sau va abuza de acele instituţii politice ce vor fi concepute după mintea oamenilor”… Adams a murit în data de 4 iulie, 1826, la a 50-a aniversare a Declaraţiei de Independenţă a SUA. Aflat pe patul de moarte, când i s-a spus ce zi este, Adams a spus: „Este o zi mare. Este o zi bună”…

Dimebag Darrell (1966-2004): A fost un muzician american, chitarist virtuoz, memebru al formaţiilor „Pantera” şi „Damageplan”. A fost împuşcat mortal de un individ numit Nathan Gale, chiar pe scenă, în timpul unui concert al formaţiei Damageplan. Ultimele lui cuvinte au fost „Van Halen!”

Kit Carson (1809-1868): Kit Carson a fost un american faimos care a luptat pentru stabilirea frontierelor Americii. Ultimele cuvinte pe care le-a rostit înainte de moarte au fost: „Mi-aş fi dorit să mai am răgaz pentru încă un bol de chili”…

Simon Bolivar (1783-1830)  A fost unul dintre celebrii conducători politici şi militari ai Americii de Sud. Ţări ca Bolivia şi Venezuela îi datorează mult lui Bolivar pentru ceea ce sunt în ziua de astăzi. A murit de tuberculoză, la vârsta de 47 de ani, în 1830. Ultimele sale cuvinte au fost: „Fir-ar să fie! Cum o să mai ies eu vreodată din acest labirint!…

Salvador Dali (1904-1989) Un artist emblematic, eminent în pictura suprarealistă, talentatul şi excentricul spaniol Salvador Dali a rămas în istoria artei prin picturile sale fără egal. În 1980, starea lui de sănătate s-a agravat şi a făcut Parkinson. Boala l-a lovit în plin, pentru că mâna sa dreaptă cu care picta începuse să îi tremure într-o manieră incontrolabilă.

Citeşte şi Ultimele cuvinte înainte să moară: „Să nu îndrăzneşti să-i ceri lui Dumnezeu…”

A avut ghinion şi cu soţia lui, Gala, care i-a dat medicamente fără prescripţie medicală, având convingerea că îl va vindeca pe soţul ei fără ajutorul medicilor. Acestea i-au agravat şi mai mult boala, atacându-i sistemul nevos. După ce Gala a murit, Salvador Dali nu şi-a mai dorit să trăiască. A murit în ianuarie, 1989, de insuficienţă cardiacă. Ultimele lui cuvinte au fost : „Unde este orologiul meu?”, gândindu-se, probabil, la celebrele lui picturi „Orologiile moi” sau „Orologiile curgătoare”.

Nostradamus (1503-1566) Celebrul profet francez, Nostradamus (Michel de Nastradame, numele original), ale cărui previziuni sunt interpretate şi consultate pe tot Mapamondul, a lucrat mai întâi ca farmacist, deşi fusese exmatriculat din universitate, în 1529. Soţia şi copiii lui au fost răpuşi de ciumă.

Citeşte şi Profeţii ÎNFRICOŞĂTOARE. Nostradamus a prezis izbucnirea celui de-al TREILEA RĂZBOI MONDIAL în 2014

După ce şi-a pierdut familia, a plecat în Europa, împreună cu un medic, pentru a-i trata pe cei aflaţi în suferinţă, atinşi de teribila epidemie care a făcut ravagii pe continent în vremea respectivă. În 1550, el s-a îndepărtat de medicină, fiind tot mai pasionat de profeţii şi, în general, de ocultism. Nostradamus suferea de gută, iar în 1566, a făcut un edem. Secretarul său personal a auzit ultimele cuvinte ale celebrului profet: „Nu o să mă mai găsiţi în viaţa la Răsăritul Soarelui!”