Ultimele detalii despre educatoarea filmată în timp ce lovea copiii în timpul orelor

Publicat: Marţi, 25 Octombrie 2016 13:38 // Actualizat: Marţi, 25 Octombrie 2016 13:38 // Sursa: romaniatv.net

Educatoarea de la grădiniţa din satul Poiana, judeţul Vrancea, care a fost filmată în timp ce lovea copiii, nu s-a mai prezentat la serviciu după ce a fost înlocuită, iar colegii bănuiesc că ar fi internată în spital.

Educatoarea de la grădiniţa din satul Poiana, judeţul Vrancea, care a fost filmată în timp ce lovea copiii, a fost suspendată, marţi, decizia aparţinându-i exclusiv directorului unităţii de învăţământ.

"A fost suspendată din funcţie. Îmi asum hotărârea pe care am luat-o, chiar dacă comisia de disciplină nu a luat o decizie până în acest moment", a spus pentru MEDIAFAX directorul Şcolii Gimnaziale "Neculai Jechianu" Vrîncioaia, Nicuşor Caloian.

Comisia ar putea decide ca educatoarea să fie chiar concendiată, mai spune directorul şcolii.

"Comisia de disciplină este constituită. Cercetările sunt în curs. La clasă eu am găsit o variantă. Copiii sunt sub observarea sigură a unui cadru didactic pensionar. Comisia de abatere disciplinară evaluează cazul şi în cel mai scurt timp va fi elaborat un raport final, pe care eu o să-l supun votului Consiliului de Administraţie. Dumneaei nu a mai venit de luni, la câtă presiune a fost expusă, probabil cu siguranţă s-a dus să se interneze. Momentan, nu ştiu nimic oficial, nu am primit o adeverinţă. Am auzit marţi de la colegele sale că ar fi la spital. Noi aşteptăm un document", a precizat directorul Şcolii Vrîncioaia, Nicuşor Caloian.

O educatoare din Vrancea a fost surprinsă în timp ce loveşte mai mulţi copii în sala de clasă. Pe unul dintre ei chiar îl trânteşte la pământ şi îl loveşte fără milă, chiar dacă acesta începe să plângă. În cazul femeii s-a deschis o anchetă. Luni, inspectorii şcolari şi reprezentanţii de la Protecţia Copilului merg să discute cu educatoarea, copii şi părinţii micuţilor.  

Imaginile au fost surprinse cu telefonul mobil chiar de o mamă care a cerut permisiunea să asiste la oră. Chiar şi aşa educatoarea nu are nicio jenă să îi lovească pe cei mici şi să le vorbească urât.

"Anul trecut a mai existat o reclamaţie, iar de la ISJ ni s-a spus că trebuie filmare. Eu am asistat la oră şi, cu mine de faţă, ea maltrata copiii (...) Nu l-a bătut pe copilul meu, ci pe alţi copii, dar să ştiţi că şi al meu copil este traumatizat de faptul că iau bătaie colegii (...) Are coşmaruri noaptea (...) Eu am anunţat Protecţia Copilului (n.r –vineri) şi urmează să vină pentru a face verificări. Am făcut reclamaţie şi la Inspectoratul Şcolar", a precizat mama fetiţei, potrivit monitorul de Vrancea.

Pe lângă bătăi şi jigniri educatoarea îi ameninţă pe copii că îi dezbracă şi le spune că nu îi este frică de poliţie.

Educatoarea a recunoascut că l-a lovit pe unul dintre copii, motivând că şi-a "ieşit din fire".

"Este foarte adevărat, dar eu mă gândesc că ar fi mai bine dacă v-aţi deplasa la faţa locului luni, vor fi şi părinţii, şi copiii. Putem vorbi altfel, în cunoştinţă de cauză. Doamna care a filmat, a filmat doar momentul (n.r - bătaia), dar trebuia să filmeze şi momentele precedente. Sunt dedesubturi. Ştiu cu cine am de-a face şi am recunoscut greşelile şi ieşirile, pot să le justific. Este singurul copil care a fost aşa. Dacă sunt vinovată, sunt vinovată. Îmi asum responsabilitatea pentru ceea ce am făcut. Dar mă bazez pe prezumţia de nevinovăţie... mi-am ieşit din fire", a declarat aceasta, pentru Monitorul de Vrancea.

Parinţii susţin că nu este prima oară când se întâmplă aşa ceva, iar directorul şcolii va deschide o anchetă. În acest caz s-a sesizat şi Protecţia Copilului Vrancea.

Inspectorul Ion Ionaşcu, din cadrul Inspectoratului Şcolar Vrancea, a declarat că va analiza faptele. "În funcţie de gravitatea lor şi de timpul pe care îl avem, vom merge acolo şi vom vedea care este situaţia", a tinut să precizeze acesta.

Citeşte şi Copiii, victimele părinţilor alcoolici. Cum a fost surprinsă o fetiţă de doi ani lângă mama care nu se putea ţine pe picioare

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8393
RON
07 Jun
noapte 16 °
zi 29 °
Ultimele joburi adaugate
24 H