Ultimele dispoziţii ale ministrului Mihai Fifor: Poliţiştii, obligaţi să poarte uniformă în timpul programului de lucru

Poliţiştii vor fi obligaţi să poarte uniformă în timpul programului de lucru, începând din 5 august, din dispoziţia ministrului de Interne Mihai Fifor, excepţie făcând cei din programul de protecţie a martorilor, de la operaţiuni speciale, cei care desfăşoară activităţi investigativ - operative în afara secţiilor de poliţie.

01 aug. 2019, 17:08
Ultimele dispoziţii ale ministrului Mihai Fifor: Poliţiştii, obligaţi să poarte uniformă în timpul programului de lucru

Începând cu data de 5.08.2019, poliţiştii ce încadrează toate unităţile din structura organizatorică a Poliţiei Române vor purta, în timpul programului de lucru, uniforma de poliţie specifică corpului din care fac parte„, a transmis inspectorul general al Poliţiei Române, din dispoziţia ministrului interimar al Afacerilor Interne Mihai Fifor.

Excepţie vor face poliţiştii din cadrul structurilor de protecţie a martorilor, operaţiuni speciale şi combatere a criminalităţii organizate, poliţiştii din cadrul celorlalte structuri operative numai pe timpul desfăşurării activităţilor investigativ-operative în afara sediilor unităţilor de poliţie, poliţiştii care participă la misiuni punctuale în afara sediilor unitţilor de poliţie, iar portul uniformei specifice ar fi de natură a compromite confidenţialitatea misiunii şi/sau siguranţa poliţiştilor implicaţi.

Mai sunt exceptaţi de la aplicarea acestei dispoziţii poliţiştii care îşi desfăşoară activitatea în laboratoare de examinare a probelor, precumşi cei din cadrul structurilor de criminalistică ce desfăşoară acivitţi de cercetare la faţa locului, caz în care vor purta combinezoane anticontaminare sau uniforma de poliţie adaptată sezonului.

Articolele de echipament purtate nu vor avea grad de uzură, vor respecta modelele în vigoare aprobate de către conducerea Poliţiei Române şi vor fi în permanenţă curate şi întreţinute corespunzător„, se arată în documentul IGPR.

Într-o intervenţie pe tema cazului adolescentelor dispărute la Caracal, ministrul Mihai Fifor a declarat: „Discutăm despre măsuri imediate, discutăm despre măsuri care coboară până la nivelul fiecărui inspectorat de poliţie. De altminteri, astăzi, eu am avut o primă videoconferinţă cu toţi şefii de inspectorate din această ţară şi le-am comunicat poziţionarea noastră şi măsurile pe care le solicit de la domniile lor, măsuri care trebuie puse în practică imediat. Este vorba de proceduri, este vorba de întoarcerea în stradă, la patrulele mixte poliţie-jandarmi, pentru că cetăţeanul trebuie să-l vadă pe poliţist în stradă, acolo unde îi poate asigura protecţia nemijlocit„.