Ultimul baraj, un coşmar. Hagi recunoaşte: Am făcut o greşeală esenţială cu Slovenia

GRECIA-ROMANIA, LIVE PE România TV. Naţionala României a mai jucat un baraj pentru calificarea la un Campionat Mondial în 2001, când a bpierdut cu scorul general de 2-3 în faţa Sloveniei. Selecţionerul de atunci, Gheorghe Hagi, a rememorat acele momente, recunoscându-şi greşelile.

12 nov. 2013, 21:20
Ultimul baraj, un coşmar. Hagi recunoaşte: Am făcut o greşeală esenţială cu Slovenia

Pe 14 noiembrie 2001, naţionala României juca returul barajului cu Slovenia, pentru calificarea la CM 2002. Tricolorii pierduseră cu 1-2 la Ljubljana, după ce conduseseră cu 1-0, dar jucaseră bine şi avuseseră victoria în mână.

La Bucureşti a fost însă doar 1-1, jucătorii noştri nefiind în stare să se desprindă, deşi ultimul sfert de oră au jucat cu cinci atacanţi: Marius Niculae, Adrian Ilie, Ionel Ganea, Daniel Pancu şi Adrian Mihalcea.

La aproape 12 ani de la momentul respectiv, selecţionerul de atunci al naţionalei, Gică Hagi a rememorat acele momente, recunoscându-şi greşelile.

Prezent în studioul Dolce Sport, Hagi a declarat: „Mi-au lipsit Rădoi şi Filipescu, a fost greu să îi înlocuiesc rapid şi după aceea am ratat foarte mult. Am făcut două meciuri bune, dar nu a fost de ajuns, nu am marcat, asta e. Am făcut şi eu 2-3 greşeli care ne-au costat… Ei au aşteptat, totul a fost de partea lor.

Am făcut această schimbare la Bucureşti, în care l-am trecut pe Contra mijocaş dreapta, ca să împingem jocul şi acolo ne-au prins. A fost o greşeală esenţială. Ne-au prins uşor„, a spus Hagi.

Acum, cele două meciuri din play-off-ul de calificare la turneul final al Cupei Mondiale din 2014, contra Greciei, sunt programate la 15 noiembrie, ora 21.45, pe Stadionul Giorgios Karaiskakis din Pireu şi la 19 noiembrie, ora 21.00, pe Arena Naţională din Bucureşti. Meciul tur va fi transmis în direct de România TV vineri, 15 noiembrie, de la ora 21.45.