Ultimul rege din Africa a hotărât schimbarea numelui ţării. El nu doreşte ca regatul său să mai fie confundat cu Elveţia

Regele Mswati al III-lea, ultimul monarh existent în funcţie pe continentul african, a luat decizia schimbării numelui ţării sale, din Swaziland în eSwatini.

20 apr. 2018, 08:28
Ultimul rege din Africa a hotărât schimbarea numelui ţării. El nu doreşte ca regatul său să mai fie confundat cu Elveţia

Motivul schimbării numelui ţării din Swaziland în eSwatini este dat de faptul că foarte multă lume confundă acest mic stat african cu Elveţia, numele în engleză al acesteia fiind Switzerland.

Anunţul noului nume, eSwatini, care înseamnă „pământul Swazis-ilor”, a fost făcut de rege în timpul manifestaţiilor prilejuite de împlinirea a 50 de ani de la cucerirea independenţei faţă de Marea Britanie, în 1968. Practic, eSwatini este vechea denumire a ţării, de dinainte de colonizarea britanică.

ESwatini este o țară din sudul Africii, situată între Africa de Sud la vest și Mozambic la est. Capitala este Mbabane. Țara este condusă de regele Mswati al III-lea, fiind ultima monarhie absolută din Africa. Are o populaţie de un milion de locuitori, pe un teritoriu de doar 17.000 km pătraţi, aproximativ cât trei judeţe din România.