Ultimul sondaj USR: Dan Barna, la diferenţă de peste trei procente de Viorica Dăncilă

Dan Barna rămâne pe locul 3 în topul prezidențiabililor, la o diferenţă de trei puncte procentuale faţă de Viorica Dăncilă, cu o săptămână înainte de alegeri. Totuşi, el a recuperat puțin peste jumătate de punct față de ultima măsurătoare, potrivit unui sondaj intern al USR, citat de hotnews.ro

04 nov. 2019, 15:48

Sondajul, efectuat în perioada 25 octombrie – 3 noiembrie, arată că favorit la prezidenţiale rămâne Klaus Iohannis, cu 38,9% din intențiile de vot. Actualul preşedinte este urmat de Viorica Dăncilă, cu 22,6%, aceasta în scădere cu aproape un procent față de măsurătoarea precedentă. Pe locul 3 se află Dan Barna, cu 19,1%.

Datele au fost colectate în 100 de localități, într-un total de chestionare de 1.225 şi au fost prezentate pe forumul intern al partidului în care se precizează că diferenţa față de Dăncilă a scăzut la 3,5%, de la 4,9% în luna anterioară.

Dan Barna este, totodată, cu mai puțin de un procent față de cota Alianței USR-PLUS, care ar fi votată la 20% dintre alegători, potrivit aceluiaşi sondaj.