ULUITOR: Cum tratează poliţiştii cazul învăţătoarei din Capitală care cerea bani şi cadouri părinţilor VIDEO

Mama care a denunţat-o pe învăţătoarea Dana Blându spune că, după ce au propus neînceperea urmăririi penale în cazul Danei Blându, poliţiştii i-au spus că îşi pierd timpul cu astfel de dosare, când ar putea rezolva alte cazuri, mai serioase. Asta deşi Dana Blându punea constant presiune psihică asupra copiilor şi părinţilor pentru a primi cadouri scumpe sau a se înscrie la afterschool-ul ei. Poliţia Capitalei a dispus verificări la Secţia 6 pentru a stabili dacă lucrurile s-au întâmplat aşa, informează România TV.

11 feb. 2014, 15:46
ULUITOR: Cum tratează poliţiştii cazul învăţătoarei din Capitală care cerea bani şi cadouri părinţilor VIDEO

Mama care a denunţat-o pe învăţătoarea Dana Blându aduce acuzaţii grave unui poliţist al Secţiei 6. Ea spune că respectivul poliţist le-a reproşat părinţilor că îi dau de lucru şi le-a spus acestora că nu are timp de astfel de prostii când ar putea să se ocupe de dosare serioase.

„Sunt tot felul de lucruri care pentru mine nu sunt altceva decât presiune şi şantaj, dar pentru poliţişti se pare că nu a fost suficient. Mi-au spus că îşi pierd timpul cu cazuri de genul ăsta în timp ce au cazuri mai importante la care să lucreze. Mi se pare descurajator pentru toţi oamenii care la un moment dat în viaţa lor trebuie să aibă reacţii de felul ăsta şi care îşi doresc să îşi apere drepturile şi interesele”, a declarat mama care a denunţat-o şi pe învăţătoare.

Citeşte şi Cod de etică în şcoli, pentru combaterea corupţiei. Vezi ce păţesc cadrele didactice care îl încalcă

Poliţia Capitalei a dispus verificări la Secţia 6 pentru a stabili dacă lucrurile s-au întâmplat într-adevăr aşa cum a declarat femeia. Poliţiştii Secţiei 6 au propus procurorilor neînceperea urmăririi penale în cazul profesoarei înregistrate de către părinţi în timp ce le cerea cadouri scumpe şi bani. Decizia finală de a începe sau nu urmărirea penală le va aparţine însă tot procurorilor.

Învăţătoarea Dana Blându cerea favoruri materiale din partea părinţilor copiilor din clasa ei.

Citeşte şi Anchete în 15 unităţi de învăţământ din Bucureşti