ULUITOR: Uite ce poate face FEMEIA BARBIE fără BRAŢE

O americancă de 37 de ani care a rămas fără braţe într-un accident, în copilărie, se întrece pe podium, la culturism, cu femeile normale.

11 sept. 2013, 13:47

Barbie Thomas, o americancă din Arizona, în vârstă de 37 de ani, şi-a pierdut ambele braţe când avea doi ani, după ce s-a electrocutat. Mama ei a fost distrusă, mai ales că se făcea vinovată că nu o supraveghease suficient când s-a produs accidentul. Credea că fiica ei nu are nicio şansă să îşi facă vreun viitor.

Dar Barbie i-a uimit pe toţi, încă de pe-atunci, cu puterea ei de adaptare la noua situaţie în care se afla. Ea a fost cea care i-a ridicat moralul mamei ei, pe care se obişnuise să o „îmbrăţişeze” cu picioarele pentru a o săruta.

Cu timpul, Barbie a început să frecventeze sălile de gimnastică. Făcea tot felul de exerciţii, ca sportivii de performanţă şi făcuse o pasiune pentru body building. Barbie dansa, alerga, juca fotbal şi înota. Îşi aminteşte că cineva i-a spus odată că, indiferent ce va face, nu va atinge performanţa dorită.

„Din acea zi, acele cuvinte au aprins un foc în mine. Când cineva îmi spune că nu pot să fac un anumit lucru, atunci mă ambiţionez să îi dovedesc că se înşală”, a povestit Barbie publicaţiei The Huffington Post. De asemenea, se îmbracă singură şi face şi gospodărie, mai ales curăţenie, ajutându-se de picioare. Ea spune că, în prezent, există prea puţine lucruri pe care nu le poate face.

Se poate spune că Barbie a reuşit în viaţă, în ciuda handicapului său. Este mamă a doi copii, doi băieţi, unul de 13 ani şi celălalt de 17. A fost căsătorită, dar a divorţat de curând.

Pe plan profesional a ajuns să facă exact ce îşi dorea cel mai mult: culturism de performanţă şi participă la toate concursurile. Aspiră şi la o carieră cinematografică, mai ales că a fost invitată să joace într-o producţie a celebrului regizor Steven Spielberg, dar a fost nevoită să refuze pentru că era însărcinată. Nu în ultimul rând, Barbie ţine cuvântări prin care îi motivează şi pe alţi oameni cu handicap, aşa cum este şi ea.