TAXE ABERANTE. Un pensionar are venit de 1 leu şi impozit de 1.000 de lei

Publicat: Marţi, 24 Martie 2015 10:07 // Actualizat: Marţi, 24 Martie 2015 10:17 // Sursa: romaniatv.net

Pensionarul Constantin Davidică, din comuna buzoiană Merei, trebuie să achite la Fisc suma de 1.000 de lei pentru un venit de 1 leu din dividente.

Pensionarul a aflat de datorie saptamana trecuta, când a vrut să scoată o adeverinţă de la CAS necesară internării soţiei în spital. I s-a spus ulterior de la ANAF că datoria către stat s-a acumulat din cauza unui venit iluzoriu de un leu, venit din dividende, potrivit adevarul.ro.

"S-a găsit în registru o datorie de 1 leu după care, eu, bucuros, am zis să-l achit, ca apoi să mă întorc la Casa de Asigurări să scot adeverinţa şi să pot să îmi internez soţia. Surpriză mare! La Casă, mi-a aruncat hârtia şi mi-a zis că trebuie chitanţă de achitare a banilor. Am revenit la ANAF şi mi s-a spus că în 2012 leul meu s-a transformat în patru milioane şi 68 de lei vechi, iar în 2013, în cinci milioane şi zece lei", a declarat Constantin Davidică.

Pensionarul a aflat că din cauza unui venit iluzoriu de un leu e dator acum la stat 1.000 de lei.

"Se zice că ar veni din dividendele care au fost date dar pe care soţia le-a vândut până în 2000 şi a rămas acolo o înregistrare, cine trimite banii, cui, dar noi nu am primit acasă nimic, nici plic de înştiinţare, nici dividende şi nici leul", a spus pensionarul.

Acesta nu va plăti aceşti bani, cu orice risc, spune bătrânul, pentru că nu are de unde. Îl îngrijorează însă că nu va primi adeverinţă de asigurat, necesară pentru internarea soţiei. Este convins că este vorba despre o greşeală a celor de la ANAF, care ar trebui remediată.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Constantin Davidică datorie fisc dividente impozit
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
24 mar 10:21
...lt IE 9]>
var td_blocks = []; //here we store all the items for the current page

//td_block class - each ajax block uses a object of this class for requests
...
1
EUR
4.8408
RON
10 Jul
noapte 17 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H