Umilinţă fără margini. Un bărbat de culoare, legat cu sfoară la gât şi „tras” de un poliţist pe cal: suntem în 2019, nu în 1819

Un șef al poliției dintr-un oraș texan și-a cerut scuze pentru indignare, după ce doi agenţi de-ai lui legaseră la gât şi mâini cu o frânghie un bărbat de culoare. Fotografiile înjositoare au stârnit comentarii aspre. 

07 aug. 2019, 11:08
Umilinţă fără margini. Un bărbat de culoare, legat cu sfoară la gât şi „tras” de un poliţist pe cal: suntem în 2019, nu în 1819

Şeful poliţiei dintr-un oraş texan şi-a cerut scuze ulterior pentru că îl umilise pe bărbatul de culoare tâtându-l legat la mâini şi în jurul gâtului, în timp ce poliţiştii mergeau călare.

Incidentul a şocat o mulţime de internauţi indignaţi de comportamentul poliţiştilor şi a făcut turul Internetului.

Suspectul incriminat, Donald Neely, arestat pentru violarea proprietăţii şi pus în cătuşe ar fi trebuit să fie condus la secţia de poliţie într-un cu motor, dar erau disponibili doar ofițeri ai  poliției călare, a argumentat directorul executi, Vernon Hale al Poliției din Galveston, potrivit Belga.

În urma acestui incident, comunitatea locală s-a mobilizat în apărarea suspectului şi a cerut sancţionarea poliţiştilor care l-au umilit pe bărbatul de culoare, argumentând că asemenea situaţii trebuie să fie sancţionate pentru rele tratamente aplicate unor persoane, acestea de faţă aducând aminte de epoca sclavagismului, de linşajul negrilor şi de faptul că această categorie de persoane era ţinută în lanţuri. 

„Suntem în 2019, nu în 1819!”…, a reacţionat James Douglas, preşedintele AACP din Houston – prima organizaţie de apărare a oamenilor de culoare americani citată de cotidianul Houston Chronicle.

Șeful poliției, Vernon Hale, a raportat că a decis să oprească această metodă pentru a escorta persoanele arestate. „În primul rând, este datoria mea să-i cer scuze domnului Neely pentru această situaţie jenantă  şi inutilă”, a adăugat el.