UMILIŢI de sistem. Însoţitorii persoanelor cu handicap n-au mai primit salariile de 6 luni VIDEO

Sute de însoţitori ai persoanelor cu handicap din Braşov nu au mai primit salariile de aproape o jumătate de an. Potrivit România TV, oamenii se găsesc într-o situaţie disperată şi în prag de sărbători ei nu au ce să le pună pe masă copiilor care suferă de boli grave.

08 dec. 2013, 18:30
UMILIŢI de sistem. Însoţitorii persoanelor cu handicap n-au mai primit salariile de 6 luni VIDEO

Sute de însoţitori ai persoanelor cu handicap nu au primit salariile de aproape o jumătate de an, la Braşov. Oamenii sunt disperaţi, pentru că nu au cu ce să plătească facturile şi medicamentele copiilor cu handicap.

Gyerko Edit, din Tărlungeni, spune că de cinci luni nu a primt niciun leu şi nu mai are cu ce să plătească facturile şi ratele la bănci. Femeia stă în permanenţă lângă fiul ei de 17 ani cu handicap grav. „Depindem de salariul ăsta şi de 5 luni de zile nu ni l-a dat. Copilul nu vorbeşte, are retard mintal şi dacă nu-i faci pe plac devine agresiv„, a spus ea, pentru România TV.

O altă femeie s-a plâns la rândul ei: „Nu am lemne în casă. Am rupt masă, scaun, tot ce am avut, sunt într-o situaţie critică„. În aceeaşi situaţie se găsesc mai multe mămici, dintre care una spune: „Am trei copii de întreţinut, din care unul este bolnav, e imobilizat la pat. Am 17 milioane datorie. La farmacie am 5,9 mil şi la magazin am 8 milioane„.

Primarul spune că nu are cum să-i ajute, doarece banii vin de la bugetul central.

Doar în localitatea Tărlungeni suma necesară pentru plata salariilor restante este de peste 400 de mii de lei. La nivelul judetului Braşov însa, sute de asistenţi persoanali nu şi-au primit banii de aproape 6 luni.